Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Müdürlüğü tarafından 2023 yılı içerisinde yapılan çalışmalar ve veriler aktarıldı.

Açıklamada, 2023 yılı içerisinde kentte yapılan çalışmalarda 333 bin 75 aracın kontrol edildiği, 12 bin 334 araç sürücüsüne, 54 bin 888 araç plakasına cezai işlem uygulandığı ve 674 araç sürücüsünün ehliyetine el konularak 764 aracın ise trafikten men edildiği belirtildi.

MA VE MZ PLAKALI ARAÇLARA SIKI DENETİM

Ek olarak yaya önceliği ve yaya güvenliği hakkında denetlemeler yapılarak kural ihlali bulunan 135 araç plakasına daha ceza kesildiği bilgisi verilirken, MA ve MZ plakalı araçlara yönelik çalışmada da 829 araca cezai işlem uygulandı, 111 araç ise trafikten men edildiği bildirildi.

KGYS İLE 1965 ARACA CEZA

Yapılan açıklamaya göre, Trafik Tescil ve Denetleme Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışmalarıyla "Kent Güvenlik Yönetim Sistemleri (KGYS)" denetimi yapılarak 2023 yılı içerisinde 1965 araca cezai işlem uygulandı.

Nevşehir nöbetçi eczane (24 Nisan) Nevşehir nöbetçi eczane (24 Nisan)

42 OKUL VE 6 BİN 493 ÖĞRENCİYE TRAFİK EĞİTİMİ

Ayrıca Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından 2023 eğitim ve öğretim yılı içerisinde ilköğretim, ortaöğretim ve lise düzeyindeki okullara Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli şekilde seminerler verildi.

Toplamda 42 okul ve 6 bin 493 öğrenciye trafikte uyulması gereken kurallar, emniyet kemeri kullanımının önemi ve kullanılması, okul servis araçlarında uyulması gereken kurallar, yaya ve okul geçitlerindeki geçiş kuralları, ışık ve sesli trafik levha ve işaretlerinin ne anlama geldiği hususları ile güvenli bisiklet kullanımı hakkında bilgilendirme faaliyetinde bulunuldu.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından da 2023 yılı içerisinde 579 kişiye trafik kuralları ile alakalı "Sürücü ve yaya eğitim semineri" verildi. 

Kaynak: RAVZA NUR BAYDEMİR