“Anadolu Mektebi Yazar Okumaları” kapsamında İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Nevşehir Fevzi Dirikoç Fen Lisesinde yazar "Cengiz Aytmatov ve Mustafa Kutlu" paneli gerçekleştirildi.
Nevşehir Fevzi Dirikoç Fen Lisesi konferans salonunda yapılan panele; İl Millî Eğitim Şube Müdürleri Fatih Günkan ve Süleyman Baştürk, idareciler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Nevşehir Fevzi Dirikoç Fen Lisesi öğrencisi Hatice Ebru Yıldırım’ın panel başkanlığı ve sunuculuğunda gerçekleştirilen ilk panelde; öğrencilerden Zeynep Irmak Yiğit “Cengiz Aytmatov‘un eserlerinde ‘Kadın Ve Aşk”, Elif Vildan Güven “Cengiz Aytmatov’un eserlerinde ‘İyiliğin Gücü”, Eren Yüksel “Cengiz Aytmatov’un eserlerinde ‘Savaşın Görünmeyen Yüzü”, Fatma Filiz Çetin “Cengiz Aytmatov’un eserlerinde ‘Savaş ve İnsan”, Yavuz Efe Güleç “Cengiz Aytmatov’un eserlerinde ‘Beyaz Gemi ve Aile Kavramı” başlıklı sunumlarını yaptı.
Zeynep Nur Çevik’in panel başkanlığı ve sunuculuğunda devam eden panelin ikinci oturumunda öğrencilerden Zeynep Nazlı Arslan “Mustafa Kutlu’nun eserlerinde ‘Mimari Değişim”, İlayda Yılmaz “Mustafa Kutlu’nun eserlerinde ‘Yarım Kalan Hayaller”, Eylül Ergün “Mustafa Kutlu’nun eserlerinde ‘Tasavvuf ve Maneviyat”, İrem Su Ercan “Mustafa Kutlu’nun eserlerinde ‘Yoksulluk”, İbrahim Toprak “Mustafa Kutlu’nun eserlerinde ‘Köyden Kente Göç Olgusu”, Ayşe Naz Üstün “Mustafa Kutlu eserlerinde ‘Kadın” temalarında sunumları yaptı.
Panel sonunda görev alan öğrencilere ödül takdiminden sonra toplu fotoğraf çekimleri ile program son buldu.