Başbakan Ahmet Davutoğlu, Nevşehir Valiliğini ziyareti sonrasında gazetecilerin çözüm sürecine ilişkin sorularını yanıtladı Davutoğlu, bir gazetecinin "HDP heyeti İmralı`ya gitmezse Öcalan tarafından hazırlanan müzakere taslağının kamuoyuna açıklanacağı konusu var" sorusu üzerine,

"Bu tür süreçlerde neticeye odaklananlar daha sessiz çalışmayı tercih ederler. Her gün açıklama yapmak, sürecin kendisine zarardır. Sizin bilmediğiniz de birçok görüşme var? dedi.

Davutoğlu şunları söyledi; ?Ben arkadaşlar ile görüştüm çalışmalar sürer ama kimi görüşmeler açık, kimi görüşmeler gizli seyreder. Önemli olan neticeye ulaşmaktır. Bu kadar sık açıklama yapılması iyi niyetli çaba için gereksizdir.

Yapılan açıklamanın bizim açımızdan kıymeti yoktur. Bu sürecin doğası neyse o yapılır. Tarih vermek Tehdit ve şantaj kullanmak sürece zarar verir ve bizim dikkate alacağımız husus değildir. Kendi süreci içinde devam edecektir.

Sizin bilmediğiniz de birçok görüşme var. Doğası gereği. Bir sonraki görüşme ne olacak gibi bir merak veya süreci bu yolda takip etmek doğru değil.?


HDP?nin seçimlere parti olarak girmesi

HDP?nin 2015?de yapılacak olan seçimlere parti olarak girmesini de değerlendiren Davutoğlu, ?HDP Türkiye`de diğer partiler ile eşit şartlarda seçime girme hakkına sahip bir partidir. Hangi yöntemle nasıl girecekleri konusu kendilerini ilgilendirir. Hangi yöntemi benimserlerse benimsesinler kendi alacakları karardır.

Önemli olan Türkiye`de demokratik sürece saygı göstermek. Sadece demokratik araçlarla Türkiye`de siyaset yapmak önemlidir. Eğer neticeye ulaşırlarsa biz de demokratik özgürlükler içinde rekabet edecek bir parti olarak görürüz. O bağlamda da aldıkları karara saygı duyarız" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu?na açıklamada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan da eşlik etti. HABER: Alpaslan Körükcü