Diyanet İşleri Başkanı Safi Arpaguş, Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) 2026 vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içi ve yurt dışı fiyatlarının belirlendiğini açıkladı.
Arpaguş, Başkanlık Konferans Salonu'nda düzenlenen 2026 Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu Toplantısı'nda konuştu.
"HAZIRLIKLARIMIZI BÜYÜK BİR TİTİZLİKLE SÜRDÜRÜYORUZ"
Bu yıl tüm il ve ilçelerde, yurt dışında ise 84 ülkenin 420 bölgesinde kurban faaliyeti gerçekleştirmeyi planladıklarını aktaran Arpaguş, şunları kaydetti:
"Hazırlıklarımızı büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Kurban bağışlarının kabulünden etlerin dağıtımına kadar organizasyonun her aşamasını büyük bir ciddiyet ve hassasiyetle takip ediyoruz. Uhdemize tevdi edilen kurban emanetleri, Diyanet İşleri Başkanlığımızda görev yapan hocalarımız, vakfımızın gönüllüleri ve veteriner ekiplerimiz nezaretinde kesilmektedir. Kurbanların etleri ise yurt içinde müftülüklerimiz ve vakıf şubelerimiz, yurt dışında da müşavirlik ve ataşeliklerimiz vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır.
VEKALET YOLUYLA KURBAN KESİM BEDELLERİ…
TDV olarak bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini, yurt içinde kestirmek isteyenler için 18 bin lira yurt dışında kestirmek isteyenler için de 7 bin lira olarak belirledik. Vatandaşlarımız, il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlileri, tüm PTT şubeleri ve bankalar aracılığıyla TDV kurban programına katılabileceklerdir. Yurt dışında yaşayan kardeşlerimiz ise Din Hizmetleri Müşavirlikleri, ataşelikler, koordinatörlükler ve ülkelerdeki cami dernekleri ile din görevlileri vasıtasıyla kurban vekaletlerini güvenle vakfımıza teslim edebileceklerdir. Vekaletle kurban bağış kabulleri, 27 Mayıs Çarşamba günü saat 17.00 itibarıyla sona erecektir."
Next


