Nevşehir iş dünyasının geleceğine yön vermek amacıyla 41 projelik vizyonunu kamuoyuyla paylaşan NTSO Başkan Adayı Mustafa Ertaş ve NESBİR ekibi, projelerini tanıtmaya devam ediyor.

Bu kapsamda açıklanan Özel Meslek Lisesi Projesi ile Nevşehir sanayisinin en önemli ihtiyaçlarından biri olan nitelikli ve yetişmiş insan kaynağına kalıcı bir çözüm oluşturulması hedefleniyor.

Nevşehir’de işletmelerin büyümesi ve üretim kapasitesinin artmasıyla birlikte birçok sektörde nitelikli personel ihtiyacının da her geçen gün arttığına dikkat çekilen projede, sanayinin ihtiyaç duyduğu insan kaynağının Nevşehir’de yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Bu doğrultuda Organize Sanayi Bölgesi civarında özel bir Meslek Lisesi kurulması amaçlanıyor.

Okulda makine teknolojisi, elektrik-elektronik, endüstriyel otomasyon, kaynak teknolojileri, bilgisayar destekli tasarım, yazılım, lojistik ve dış ticaret gibi doğrudan sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlarda eğitim verilmesi hedefleniyor.

Projenin en önemli farklarından biri ise eğitim ile üretimin aynı noktada buluşturulması olacak.

Öğrencilerin eğitim süreçleri boyunca Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren işletmelerde uygulamalı eğitim ve staj imkanlarından yararlanması planlanıyor.

Böylece öğrencilerin yalnızca teorik bilgiyle değil, üretimin ve iş hayatının gerçek koşullarıyla yetişmeleri sağlanacak.

Nevşehirli çiftçiler dikkat: ÇKS ve tarım destekleri masaya yatırıldı
Nevşehirli çiftçiler dikkat: ÇKS ve tarım destekleri masaya yatırıldı
İçeriği Görüntüle

Bu model sayesinde işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli personelin kendi şehirlerinde yetiştirilmesi, gençlerin mesleki beceriler kazanarak iş hayatına daha güçlü şekilde hazırlanması ve sanayi ile eğitim arasındaki bağın güçlendirilmesi hedefleniyor. Aynı zamanda işletmelerin nitelikli personel bulma sorununa uzun vadeli ve sürdürülebilir bir çözüm oluşturulması amaçlanıyor.

Başkan Adayı Ertaş ve NESBİR’in 41 projelik vizyonunda yer alan Özel Meslek Lisesi Projesi ile Nevşehir sanayisinin büyümesine paralel olarak nitelikli iş gücünün artırılması, üretimin ihtiyaç duyduğu insan kaynağının yetiştirilmesi ve işletmelerin rekabet gücünün güçlendirilmesi hedefleniyor.

Mustafa Ertaş, projenin temel amacının eğitim ile sanayiyi daha güçlü şekilde buluşturmak olduğunu belirterek, “Sanayimiz büyüyor, üretimimiz artıyor. Bu büyümenin sürdürülebilir olması için nitelikli insan kaynağını da aynı hızda yetiştirmemiz gerekiyor. İşletmelerimizin ihtiyaç duyduğu personeli kendi şehrimizde yetiştireceğiz. Güçlü sanayi, güçlü eğitimle başlar. Biz geleceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ