NEVÜ Fen - Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Çin Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı tarafından, “Bir Çince Rehberin Gözünden: Tecrübe, Zorluklar ve Tavsiyeler” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi.
Programın açılış konuşmasını yapan Çin Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sema Gökenç Gülez Kapadokya’nın, Çinli turistler tarafından en çok ziyaret edilen destinasyonlar arasında yer aldığına dikkat çekerek, bu yoğun ilgiye paralel olarak turizm sektöründe nitelikli ve donanımlı Çince turist rehberlerine duyulan ihtiyacın her geçen gün arttığını vurguladı.
Gülez Ayrıca NEVÜ’nün doğal ve kültürel miras ile turizm alanında ihtisaslaşma hedefi doğrultusunda, öğrencileri sektörle buluşturan bu tür etkinliklerin büyük önem taşıdığını ifade etti.
Söyleşide, 25 yıllık mesleki deneyime sahip Profesyonel Çince Turist Rehberi Sultan Görkem, rehberlik mesleğinde edindiği tecrübeleri öğrencilerle paylaştı.
Görkem; Çinli turist profili, saha deneyimleri, kültürlerarası iletişim, kriz yönetimi ve temsil sorumluluğu gibi konulara değinerek rehberlik mesleğinin avantajlarını ve karşılaşılan zorlukları somut örneklerle aktardı.
Mesleğe yeni adım atacak öğrenciler için yol gösterici nitelikte olan söyleşide, Görkem kariyer planlaması, mesleki etik ve sürekli kendini geliştirme konularında altın değerinde tavsiyelerde bulundu.






