Bireysel, toplumsal ve istihdam ile ilgili bir yaklaşımla bireyin bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirmek amacıyla örgün eğitimin dışında hayatı boyunca katılabileceği kurslar, halk eğitim merkezlerinde açılıyor.

 Nevşehir’de 1 Ocak -7 tarihleri arasında 1501 kurs açıldı, kurslara 34 bin 74 kursiyer katılım sağladı. Bu kursların 1003 tanesi genel alanda, 498 tanesi ise mesleki alanda açıldı.

Ayrıca kursların 63 tanesi işbirliği kapsamında kamu kurum ve kuruluşlar ile imzalanan protokoller doğrultusunda düzenlendi. 

Nevşehir’de bugün vefat edenler (15 Mayıs 2024) Nevşehir’de bugün vefat edenler (15 Mayıs 2024)

Düzenlenen kurslar arasında en çok talebin bilgisayar işletmenliği, İngilizce A1 seviyesi, sporcu eğitimi ve gelişimi, zeka oyunları, Türk işaret dili, madde bağımlılığı ile mücadele eğitimi, Kuran- ı Kerim okuma, hijyen eğitimi, el sanatları, giyim üretim teknolojisi, kişisel gelişim ve eğitim, değerlerime sahip çıkıyorum eğitimi ve aile okulu eğitimleri oldu.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, vatandaşları ilgi ve istekleri doğrultusunda kurs açılma talepleri ile halk eğitim merkezlerine davet etti. 

Kaynak: RAVZA NUR BAYDEMİR