İngiltere’de farklı alanlarda önemli başarılara imza atan Türk vatandaşlarının hayat hikâyelerini gelecek nesillere taşımayı amaçlayan “Zirvedekiler” biyografi kitabı Nevşehir’de tanıtıldı.
Kitabın yazarı ve EkoAvrasya İngiltere Temsilcisi İsmail Karakaş, eserini Nevşehir’deki kamu, üniversite, yerel yönetim, basın ve sivil toplum temsilcilerine takdim etti.
“ZİRVEDEKİLER” NEVŞEHİR PROTOKOLÜNE TAKDİM EDİLDİ
“Zirvedekiler” kitabının takdim programında Nevşehir Valisi Hüseyin Kök, Avanos Kaymakamı Osman Eren Bilici ve Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı yer aldı.
Programa ayrıca Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Kapadokya Alan Başkanı Cem Aslanbay, Kapadokya Alan Başkan Yardımcısı Hasan Şanlı ve Tanıtım ve İletişim Başkanı Furkan Türker katıldı.
Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, Mustafapaşa Belediye Başkanı Mustafa Özer, EkoAvrasya Mütevelli Heyeti Üyesi ve Türk Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Önal, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici ile ressam Gülhan Kartal da kitabın takdim edildiği isimler arasında yer aldı.
İNGİLTERE’DEKİ TÜRKLERİN BAŞARILARI KAYIT ALTINA ALINDI
Biyografi türündeki eser, İngiltere’de yaşayan ve farklı meslek alanlarında başarı gösteren Türk vatandaşlarının yaşam mücadelelerini, çalışmalarını ve ulaştıkları noktaları konu alıyor.
Türk toplumunun İngiltere’deki birikimini ve başarılarını görünür kılmayı amaçlayan kitapta, yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye ile kurdukları güçlü gönül bağlarına da yer veriliyor.
Eser, başarı hikâyelerini yalnızca bugünün okurlarına sunmakla kalmayıp gelecek nesillere aktarılacak kalıcı bir kaynak oluşturması bakımından da dikkati çekiyor.
TÜRKİYE İLE AVRUPA ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURACAK
Yazar İsmail Karakaş, kitabın Türkiye’deki devlet, üniversite, yerel yönetim ve sivil toplum temsilcilerine takdim edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Karakaş, “Zirvedekiler” ile İngiltere başta olmak üzere Avrupa’da yaşayan Türklerin başarılarının Türkiye’de daha geniş kitlelere ulaştırılmasını hedeflediklerini belirtti.
Eserin Türkiye ile Avrupa’daki Türk toplumu arasında güçlü bir kültür ve gönül köprüsü oluşturmasını amaçladıklarını ifade eden Karakaş, başarı öykülerinin genç kuşaklara ilham vermesini istediklerini kaydetti.


Next





