Konuyla ilgili kurumdan yazılı bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şöyle denildi: 

Basında yer alan kaçak doğal gaz haberi ile ilgili iddialar tamamen asılsız olmakla birlikte sahte mail ve hesaplarla şahısları ve kurumları yıpratmaya yönelik iftira ve ihbarlar  olmaktadır . Bu davranışın gerek kurumdan gerek kurum dışından yapılması çalışmalarımıza ve arkadaşlarımıza saygısızlık olup şiddetle kınıyoruz. Bu tür yalan yanlış ihbarlara itibar edilmemesini diler bu konuda duyarlı olan basınımıza da teşekkür ederiz.

Her iki tesisimizde de abonelikler olmakla birlikte her ay düzenli olarak faturaları yatırılmaktadır. Gazi Stadyumumuzda kombinin sıcak su ve ısıtmaya yeterli gelmemesinden dolayı büyütmeye gidilmiş ve proje tadilatı yaptırılmıştır. Bu süre içerisinde bilgimiz dahilinde doğal gaz doğal olarak kesilmiştir.

Avanos Spor Salonumuzda ise İl Özel İdaremizin aracılığı ile çatı , ısı , cam bakım-onarım ihalesi yapılmış olup çalışmalar devam etmektedir. Bu çerçevede eski ısı sistemi (radyan) yetersiz kaldığından dolayı ilave radyan taktırılma çalışmaları yapılmaktadır. Avanos´ta da proje tadilatı gereği bu süre zarfında bilgimiz dahilinde doğal gaz kapatılmıştır.

Her iki tesisimizde de projeler onaylatılmış olup bakım-onarım  çalışmaları tamamlandıktan sonra doğalgazları açtırılacaktır. Şu an için iki tesisimizde de çalışmalarımız aksaklık olmadan belirtilen çalışma planı doğrultusunda devam etmekte olup her hangi bir problem bulunmamaktadır.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak her zaman amacımız halkımıza daha iyi hizmet verebilmek olmuştur. Bu tür yanlış ve kamuoyunda yıpratmaya yönelik ihbarları önemsemeyerek çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çalışmalarımız ve tesislerimizin durumu gayet açıktır. Kurumumuzun  kaçak  doğalgaz kullanımı söz konusu bile olamaz.