Göreme Belediyesinde gerçekleştirilen imza törenine Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren, Talas Belediye Başkanı Asylbekov Nurgazy, Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, belediye meclis üyeleri ve davetliler katıldı.
Programda iki belediye arasında yapılabilecek ortak projeler, kültürel etkinlikler ve karşılıklı ziyaretler üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.
KÜLTÜREL VE EKONOMİK İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENECEK
İmzalanan kardeş belediye protokolü kapsamında, iki şehir arasında dostluk ilişkilerinin geliştirilmesi, kültürel etkileşimin artırılması ve turizm başta olmak üzere çeşitli alanlarda ortak çalışmalar yapılması planlanıyor.
Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren, törende yaptığı konuşmada anlaşmanın önemine dikkat çekerek, “Bu anlaşma ile iki belediye arasında dostluk ilişkilerinin güçlenmesi, kültürel etkileşimin artması ve ekonomik iş birliklerinin geliştirilmesi bizlere büyük mutluluk veriyor.” ifadelerini kullandı.
Talas Belediye Başkanı Asylbekov Nurgazy ise Göreme ile kardeş şehir olmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, “Bu iş birliği, halklarımızın birbirini daha yakından tanımasına ve ortak değerlerimizi yaşatmamıza katkı sağlayacak.” dedi.
KAPADOKYA’NIN KÜLTÜREL MİRASI TANITILDI
İmza töreninin ardından Kırgızistan’dan gelen heyet, Kapadokya’nın önemli turizm noktalarını ziyaret etti. Göreme’nin tarihi ve kültürel alanlarını gezen heyet üyeleri, bölgenin doğal güzellikleri ve tarihi mirası hakkında bilgi aldı.
Kapadokya’nın merkezi olarak gösterilen Göreme’de gerçekleştirilen ziyaretin, uluslararası kültürel ilişkilerin gelişmesine katkı sunması bekleniyor.
TURİZM VE TANITIM AÇISINDAN ÖNEM TAŞIYOR
Uzmanlar, kardeş şehir protokollerinin şehirler arası kültürel bağları güçlendirdiğini ve turizm açısından önemli fırsatlar sunduğunu belirtiyor. Göreme ile Talas Belediyesi arasında imzalanan anlaşmanın da ilerleyen süreçte ortak kültürel projeler ve turizm faaliyetlerine zemin hazırlaması hedefleniyor.




Next




