KAPTİD Başkanı Ahmet Tok, yaptığı açıklamada, Kapadokya?da en büyük problemin eleman sıkıntısı ve düşük fiyat olduğunu belirterek, bölgede fiyatların artırılması gerektiğini ifade etti.


Birleşme konusunda Rekabet Kurulu?nun onay vermediğini kaydeden Tok, fiyatlarımız çok ucuz. Bir ara birleşelim dedik. Yaklaşık 5 ay bu şekilde çalıştık daha sonra Rekabet Kurulu izin vermedi.

Arkadaşlarımızın bir kısmı otel sahibi bir kısmı müdür. Bu nedenle  anlaşamadık. Kitle turizmi açısından Kapadokya`yı çok ucuz satıyoruz. Öte yandan butik oteller 1000 Euro`ya oda satıyor. Müşteri de buluyorlar dedi.

Kapadokya?da yetişen elemanın Antalya?ya kaçtığından dem vuran Tok, biz yetiştiriyoruz ancak Antalya çok büyük, hemen oraya kaçıyorlar. Bakanlık bu konuda çeşitli kolaylıklar sağladı. Kurslar açıldı. 40 milyon turist geliyor.

İhracatın yüzde 30`u turizmden. Turizm ekonominin lokomotifi konumunda. Herkes sektörün önemini biliyor. İspanya ve İtalya`nın bizimle yarışamayacağı otellerimiz var. O nedenle kaliteyi korumamız ve iyi hizmet vermemiz gerekiyor. Türkiye`yi ucuz satmamalıyız diye konuştu.

Kobani olaylarının bölge turizmini etkilemediğini kaydeden Tok, IŞİD kaynaklı olayların veya Güneydoğu`da yaşanan hadiselerin Kapadokya`ya olumsuz bir tesiri olmadı.

Kasım sonuna kadar herhangi bir iptal görünmüyor. Tabii bundan sonra ne yaşanır bilemiyorum. Acenteler endişeli. 2015 yılı rezervasyonları için henüz net bilgiler alamadık dedi.