İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ÇKS yönetmeliğinde üreticilerin yararına birtakım değişiklikler yapıldığını belirtti.

2024 üretim yılı ÇKS başvurularının 1 Eylül tarihinde başladığını ve 2 Ocak 2024 tarihinde son bulacağını aktaran Memiş, “ÇKS Yönetmeliği'nde 18 Kasım 2023 tarihinde yapılan değişiklikle ÇKS'ye kayıt olamayan ama tarımsal üretim yapılan alanların kayıt altına alınması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda tarımsal faaliyet yapılan ancak mülkiyet ve mirasçılık sorunu nedeniyle kayıt yapılamayan alanlar “Taahhütname" belgesi ile kayıt altına alınabilecektir. ÇKS' ye kayıtlar yapılırken hisseye isabet eden alanların bölünerek kiraya verilmesi durumunda, Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu hükümlerinde yer alan asgari tarımsal büyüklük şartı hazineden kiralanan alanlarda aranmayacaktır.” diye konuştu.

Ortahisar’da doğalgaz çalışmaları yeniden başladı Ortahisar’da doğalgaz çalışmaları yeniden başladı

İl Müdürü Memiş, ÇKS son başvuru tarihinin 31 Aralık olduğunu hatırlatarak müracaatların e-Devlet Kapısı veya il ve ilçe müdürlüklerine giderek yapılabileceğini bildirdi. 

Kaynak: RAVZA NUR BAYDEMİR