Yazıhüyük beldesinde halı saha maçında belediye başkanı Demirdelen’in, misafir oyuncuları sopayla darp ettiği iddia edildi.

2026 Dünya Kupası’nda Türkiye’nin muhtemel rakipleri belli oldu
2026 Dünya Kupası’nda Türkiye’nin muhtemel rakipleri belli oldu
İçeriği Görüntüle

Bunun üzerine Başkan Demirdelen, sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

“KİLEDERE HALKINA KAPIMIZIN HER ZAMAN AÇIK”

Demirdelen yaptığı açıklamada, “Kiledere ile Yazıhüyük komşu iki kasabadır. İki belde birbiriyle yüzyıllardır komşuluk ilişkilerini en güzel şekilde yürütmüşler, bugüne kadar hiçbir sorun yaşamamışlardır. En son yaşanan olay iki grup arasında cereyan eden, münferit bir hadisedir. Bu hadise de hiçbir şekilde ne şahsım ne de makamım taraf olmamış, bizatihi olayların yatışması için çaba gösterilmiştir. Benim Kiledere halkına karşı hiçbir olumsuz davranışım bugüne kadar olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır.

Hatta ben uzun yıllar Kiledere Kasabasında ticaret yaptım, dostluklar kurdum ve halen de bu dostluklarım devam etmektedir. Benim Kiledere halkına karşı hiçbir saygısızlığım olamaz. Bu nedenlerle, son günlerde değişik basın organlarınca yapılan kışkırtmalara her iki belde halkının da aldanmamalarını, ortada bir yanlış anlama olduğunu, Kiledere halkına kapımızın her zaman açık olduğunu beyan eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.” iafadelerine yer verdi.

Muhabir: MEHMET GÜNAY