Ziyarette, serginin amaçları ve içeriği hakkında bilgi veren Küratör Kemal Orta, serginin Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde (NEVÜ) açılmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek sağladıkları sanatsal, kültürel alt yapı ve ortam için Rektör Aktekin ve üniversite yönetimine teşekkürlerini iletti.

Eserlerini Türk sanatseverlerle buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden Macar sanatçılar ise iki ülke arasındaki sanatsal etkileşimin ve kültürel iş birliğinin artmasını sağlayacak daha fazla etkinlik ve projede yer almaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Kapsamında birçok değerli etkinliğin yer aldığı ‘2024 Türk-Macar Ortak Kültür Yılı’nın iki toplum arasındaki kültürel etkileşimi arttırması anlamında çok önemli olduğunu vurgulayan Rektör Aktekin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek üniversite olarak uluslararasılaşma vizyonu kapsamında bu tür etkinliklere büyük önem verdiklerini belirtti.

NEVÜ sporcuları tırmanış turnuvasından dereceyle döndü NEVÜ sporcuları tırmanış turnuvasından dereceyle döndü

Ziyarette ayrıca NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nüshet Göksun Yener ile NEVÜ Sanat Koleksiyonu ve Galerisi Müdürü Doç. Dr. Savaş Kurtuluş Çevik de hazır bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ