TV8’de yayımlanan MasterChef Türkiye’de 12. haftanın ilk kaptanlık oyununda Nevşehir’in yöresel lezzeti testi kebabı öne çıktı. Yarışmada yoluna devam eden 15 isim, mavi takım kaptanlığını kazanmak için tezgah başına geçti.
Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna’nın değerlendirmesi sonucunda, Nevşehirli yarışmacı Kübra Satılmış’ın hazırladığı testi kebabı birinci seçildi. Kübra, memleketinin lezzetiyle kazandığı oyunun ardından yeni haftanın mavi takım kaptanı oldu.
BİR SAATTE EN İYİ TESTİ KEBABINI HAZIRLAMAYA ÇALIŞTILAR
Kaptanlık mücadelesinde yarışmacılardan, Nevşehir’in coğrafi işaretli lezzeti testi kebabını hazırlamaları istendi. Verilen bir saatlik sürede yarışmacılar, şeflerin beğenisini kazanacak lezzeti ve sunumu ortaya çıkarmak için mücadele etti.
Tadımın ardından Kübra Satılmış’ın tabağı şeflerden en yüksek değerlendirmeyi aldı. Kübra, testiyi usulüne uygun şekilde açarak yemeğin sunumundaki önemli aşamayı da başarıyla tamamladı.
KÜBRA SATILMIŞ’IN MAVİ TAKIMINDA KİMLER VAR?
Kaptanlık oyununu kazanan Kübra Satılmış, yeni haftada birlikte mücadele edeceği takımını oluşturdu. Kübra’nın kaptanlığındaki mavi takımda Ayşe, Tolga, Burçin, Eyüp Can, Nilay ve Şadi yer aldı.
Nevşehirli yarışmacı, testi kebabıyla elde ettiği başarının ardından takımını haftanın mücadelelerine taşıyacak.
NEVŞEHİR’İN YÖRESEL LEZZETİ MASTERCHEF MUTFAĞINDA
Kaptanlık oyunu, Nevşehir’in geleneksel mutfak kültürünün televizyon ekranlarında tanıtılmasına da katkı sundu. Testi kebabının hazırlanışı ve sunumu yarışmanın merkezinde yer alırken, Kübra Satılmış’ın bu yemekle kazandığı birincilik takipçilerini sevindirdi.
Kübra Satılmış’ın yarışma yolculuğunu takip etmek isteyenler, paylaşımlarına Instagram hesabından ulaşabiliyor.
Next





