Honest Holding, Kapadokya’ya daha fazla Güney Amerikalı turist çekebilmek için Meksikalı ve Kolombiyalı büyük tur operatörlerini Kapadokya’da holdinge ait Signature Hotels'de ağırladı.

30 kişilik heyete 3 gün boyunca Kapadokya gezdirildi.

İki ülkenin turizm sektörü temsilcileri ile Kapadokya’daki turizmciler toplantıda buluştu.

Siganture Hotels'deki toplantıya Meksika İstanbul Başkonsolosu Maria Isabel Arvide Limon’a ve Kolombiya Büyükelçisi Ekselansları Julio Anibal Riano Velandia, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, belediye başkanları, Meksikalı ve Kolombiyalı turizm acente yetkilileri ve bölgedeki sektör temsilcileri katıldı.

Burada konuşan Honest Holding, Yönetim Kurulu Başkanı ve Paraguay İstanbul Fahri Konsolosu Cengiz Deveci, turizmin 40 milyar Dolar ile Türkiye’ye katkı sağlayan en önemli sektörlerden biri olduğunu söyledi.

Turizmde pandemi krizi yaşandığını belirten Deveci, şöyle konuştu: “Kapadokya bölgemiz ağırlıklı geçim kaynağı olarak turizm sektörünü benimsemiş ve en çok etkilenen bölgeler arasında yer almıştır. Bu süreçte, elimizden geldiği ölçüde Honest Travel Group olarak gerek online gerekse yurtdışı seyahatleri olarak tanıtımlarımızı artırdık ve eylül ayının ortalarından beri ağırlıklı Latin Amerika başta olmak üzere, Rus ve Uzakdoğu pazarları ile devam ettik. Türk Havayolları’nın ekim ayında Brezilya, kasım ayında Kolombiya, aralık ayında Meksika uçaklarının tekrardan başlamasıyla operasyonlarımızı ivmelendirerek, bölgemize haftada Honest Travel Group olarak ortalama 20 grup getirmekteyiz. Latin Amerika’da pandemi krizinin en şiddetli ülkelerinden Meksika ve Kolombiya’nın en büyük acentelerini bu zamanda bile Kapadokya’mıza getirmeyi başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Toplantıda ülkelerin sektör temsilcileri fikir alışverişinde bulundu.