Son tahminlere göre kent genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek.

Meteoroloji Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre yağış, 29 Ağustos Cumartesi günü saat 06.00 itibarıyla Nevşehir ve çevresinde etkisini göstermeye başlayacak.

Gök gürültülü sağanağın gün içerisinde aralıklarla devam etmesi ve akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Yağışlı havanın saat 21.00’den sonra etkisini azaltacağı tahmin ediliyor. Kısa sürede etkili olabilecek yağışların bazı bölgelerde ani sele ve su baskınlarına neden olabileceği belirtildi.

Özellikle düşük rakımlı bölgeler, alt geçitler, dere yatakları ve su birikmesi yaşanabilecek yollarda dikkatli olunması gerekiyor.

Korkutmaz açıkladı: Borcu bulunan esnaf da kredi kullanabilecek
Korkutmaz açıkladı: Borcu bulunan esnaf da kredi kullanabilecek
İçeriği Görüntüle

Sürücülerin yağış sırasında görüş mesafesinin azalması ve yollarda su birikmesi ihtimaline karşı hızlarını düşürmeleri istendi.

Sağanak yağışla birlikte yıldırım ve yerel dolu riskinin de bulunduğu açıklandı. Açık alanlarda bulunacak vatandaşların yıldırım tehlikesine karşı dikkatli olması, tarımsal faaliyet yürüten üreticilerin ise dolu ihtimaline yönelik tedbir alması önerildi. Ani kuvvetli rüzgâr ve kısa süreli fırtınanın çatı uçması, ağaç veya direk devrilmesi gibi olumsuzluklara yol açabileceği bildirildi. Kuvvetli yağış sırasında kara yolu ulaşımında yavaşlama ve kısa süreli aksamalar yaşanabileceği değerlendiriliyor.

YAĞIŞLI HAVA HAFTA SONU SÜRECEK

Meteorolojik değerlendirmelere göre yağışlı hava cumartesi gününün ardından pazar günü de Nevşehir’de etkisini sürdürecek.

Tahmin ve uyarılarda değişiklik yaşanabileceği için vatandaşların Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile yetkili kurumların yapacağı açıklamaları takip etmesi gerekiyor.

Muhabir: RAVZA NUR BAYDEMİR