MHP İl Başkanı Adnan Doğu, düzenlenen kahvaltı programında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Dolu vurdu, Ankara harekete geçti! Nevşehirli üreticiler için kritik görüşme
Dolu vurdu, Ankara harekete geçti! Nevşehirli üreticiler için kritik görüşme
İçeriği Görüntüle

7 Mayıs'ta başlayan kongre sürecinin, 7 Haziran seçimleri nedeniyle Nevşehir'de ertelendiğini belirten Doğu, gerekli başvuruların tamamlandığını ve takvimin resmen başladığını açıkladı.

"BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE KURULTAYA HAZIR OLACAĞIZ"

Kongrelerin genel merkezin talimatları doğrultusunda mevcut ilçe başkanlarıyla ve tek adaylı sistemle gerçekleştirileceğini ifade eden Başkan Doğu, sürece ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"Malumunuz Milliyetçi Hareket Partisi 7 Mayıs'ta kongre tarihlerini başlattı. Biz 7 Haziran'da aşağıda seçim olduğu için genel merkezden biz ileriye dönük bir tarih istedik. Sağ olsun onlar da siz ne zaman uygun görürseniz, ne zaman isterseniz yapın dediler. Biz de 7 Haziran seçimlerinden sonraki süreçte arkadaşlarla ilçe başkanlarımızla istişare ederek süreci başlatmış bulunuyoruz. Bunu yaparken de Milliyetçi Hareket Partisi her zaman kurumsal kimliğine uygun, genel başkanımıza yakışır şekilde birlik ve beraberlik içerisinde ilçe kongrelerini yapıp kurultaya hazır olacağız."

Doğu, mevcut ilçe başkanlarıyla yola devam edeceklerini belirterek, kongrelerin teşkilat bütünlüğünü daha da güçlendireceğini ifade etti.

"12 BELEDİYEYLE SAHA HAKİMİYETİMİZ ÇOK YÜKSEK"

Nevşehir'de MHP'nin önemli bir siyasi güce ulaştığını vurgulayan İl Başkanı Doğu, mevcut başarıyla yetinmeyeceklerini belirterek yeni hedeflerini açıkladı: "Milliyetçi Hareket Partisi şu an milletvekiliyle, 12 belediyesiyle, 12 belediye başkanıyla birlikte saha hakimiyeti, alan hakimiyeti çok yüksek bir durumdayız. Hedefimiz bu olaylar bizim hedefimizi daha da büyütmemizi gerektiriyor. Şu anki mevcut ilçe ve il yönetimimizin önünde artık hedefimizi daha büyütmek, daha yükseltmek mecburiyetindeyiz. Vekil sayımızı daha çoğaltma zorunluluğumuz var. Belediye başkanlarımızın adedini daha yükseltme zorunluluğumuz var."

Doğu, kongrelerin yalnızca teşkilat yenilenmesi anlamına gelmediğini, aynı zamanda gelecek seçimlerin hazırlığı olduğunu belirterek, şu ifadelere yer verdi: "Bu kongreler bizim ileriki tarihte hem genel seçimi alacaklar, hem yerel seçimi alacaklar. Onun için bizim daha bir genişlememiz, daha bir büyümemiz lazım. Buradan Milliyetçi Hareket Partisi'nin gelmiş geçmiş ilçe başkanlığı yapmış, il başkanlığı yapmış, yönetimlerde bulunmuş bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu başarıyı, bu birlikteliği onlarla yaşadık. Bundan sonraki süreçte de yine bir ve birlikte hem genel seçime hem de yerel seçime büyük bir coşkuyla hazırlanacağız."

MHP NEVŞEHİR İLÇE KONGRE TAKVİMİ AÇIKLANDI

MHP Nevşehir İl Başkanlığı tarafından açıklanan ilçe kongre takvimi ise şu şekilde sıralandı:

· 5 Temmuz 2026: Acıgöl

· 8 Temmuz 2026: Hacıbektaş

· 9 Temmuz 2026: Kozaklı

· 10 Temmuz 2026: Gülşehir ve Avanos

· 11 Temmuz 2026: Ürgüp

· 12 Temmuz 2026: Derinkuyu

· 18 Temmuz 2026: Merkez İlçe

Temmuz ayında başlayacak kongre maratonunun ardından MHP Nevşehir teşkilatının kurultay sürecine hazırlanması bekleniyor.

Whatsapp Image 2026 06 25 At 12.42.19Whatsapp Image 2026 06 25 At 12.42.19 (1)

Muhabir: RAVZA NUR BAYDEMİR