Nevşehir İl Müftülüğüne bağlı Şey’h-ül Kurra Mehmet Rüştü Aşıkkutlu Hafızlık Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nda iftar programı düzenlendi.

 İl Müftüsü Kazım Güzel iftar öncesi yaptığı konuşmada, hafızların Kur’an-ı koruduğu gibi Kur’an’ın da hafızları öyle koruduğuna işaret ederek, “Hafız demek koruyucu demek, yani Kur’an’ı korumak anlamına da geliyor. Yüce Rabbimiz; ‘Kesin olarak bilesiniz ki kuşkusuz Kur’an’ı biz indirdik ve onu mutlaka koruyan da yine biziz. Cenab-ı Hak Kur’an-ı Kerim’i hafızlar vesilesiyle koruyor.” dedi.

Kur’an-ı Kerim’in sadece inişi ve korunuşu ile değil hıfz edilmesiyle de mucize bir kitap olduğunu ve etki alanının tüm kâinatı değiştirdiğini ifade eden Müftü Güzel, "Cenabı Hakk'ın arzı buluşturduğu en güzel nokta vahiydir, yani kelamı kadim Kur'an’dır.  Peygambere (s.a.v) vahyettiği bu kitap Mekke'ye iniyor şehirlerin anası oluyor, bir aya iniyor onu on bir ayın sultanı Ramazan yapıyor. Bu kitap bir geceye iniyor onu bin aydan hayırlı, içerisinde Kadir'in bulunduğu en hayırlı bir gece kılıyor. Bir dağa, bir mağaraya indiriyor orayı rahmet ve bereket menbaı haline getiriyor. Cahiliye Arap’ına indiriyor, Ashab-ı kiram yapıyor. Yani Kur'an'ın değdiği,  indiği ve buluştuğu her yer, bütün yönüyle bereketin, faziletin, ikramın ve keremin kaynağı oluyor. Yüce Allah Peygambere (s.a.v) bu Kur'an-ı indirdi ve ona peygamberlik gibi özel bir ikramda bulundu. Peygambere (s.a.v) inen bu Kur'an'ı sabırla gönüllerinize, zihinlerinize cenab-ı hak size ikram etti. Sizi hafızı kelam yaptı. Hadim'ül Kur'an yaptı, hafızı Kur'an yaptı, bu büyük bir şeref büyük bir ikramdır. Nimetin şükrü de kendi cinsinden olur, bu nimetin şükrü ise çok çalışmaktır. Bu nimetleri hazırlayan ve ikramda bulunan Allah'a karşı sorumlusunuz. Hem sizi buraya gönderen ailenize karşı hem size bu imkanları hazırlayan ümmeti Muhammed'e karşı sorumlusunuz.” ifadelerini kullandı.

Hafızlık öğrencilerinin iftar programına İl Müftüsü Kazım Güzel’in yanı sıra İl Müftü Yardımcısı Selami Kurt ile hayırseverler ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Program, hep birlikte yenen iftar yemeğinin ardından edilen dua ile sona erdi.

Editör: Ravza Nur Baydemir