Kapadokya’da Manzarası İle Büyüleyen Teraslı Oteller
Kapadokya’da Manzarası İle Büyüleyen Teraslı Oteller
İçeriği Görüntüle

21-22 Mayıs 2026 tarihlerinde gerçekleştirilen konferans, farklı ülkelerden akademisyenleri, turizm profesyonellerini ve sektör temsilcilerini bir araya getirdi.

NERO Başkanı Özay Onur, konferans kapsamında düzenlenen Jeolojik Turizm Oturumu’nda “Kapadokya’nın Jeolojik Oluşumu ve Turizm Faaliyetleri” başlıklı sunumuyla dikkat çekti.

KAPADOKYA’NIN EŞSİZ JEOLOJİK MİRASI ANLATILDI

Sunumunda Kapadokya’nın milyonlarca yıllık volkanik hareketler ve erozyon süreçleri sonucunda oluşan benzersiz coğrafyasına değinen Onur, bölgenin dünya turizmindeki önemini anlattı.

Peri bacaları, yer altı şehirleri, doğal kaya oluşumları ve sürdürülebilir turizm faaliyetleri hakkında katılımcılara detaylı bilgiler veren Onur, Kapadokya’nın sadece Türkiye’nin değil dünyanın en özel turizm merkezlerinden biri olduğunu vurguladı.

Kapadokya’nın doğal ve kültürel mirasının korunmasının önemine dikkat çeken Onur, bölgedeki alternatif turizm faaliyetlerinin her geçen yıl daha fazla ilgi gördüğünü ifade etti.

“KAPADOKYA’YI ULUSLARARASI PLATFORMDA ANLATMAKTAN GURUR DUYDUM”

Konferans sonrası açıklamalarda bulunan NERO Başkanı Özay Onur, Özbekistan’da Kapadokya’yı temsil etmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Onur, “Dünya turizminin yükselen yıldızlarından biri olan Özbekistan’da, farklı ülkelerden akademisyenler ve sektör temsilcileriyle bir araya gelerek alternatif turizm ve jeolojik miras üzerine verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Kapadokya’mızı uluslararası bir platformda anlatmaktan onur duydum” ifadelerini kullandı.

Özbekistan Turizm Ajansı’na ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Onur, bu tür uluslararası etkinliklerin Kapadokya’nın tanıtımına önemli katkı sunduğunu belirtti.

Konferansın, Kapadokya’nın uluslararası turizm alanındaki bilinirliğini artırması açısından önemli bir fırsat olduğu değerlendirildi.

704949318 1637771731691131 207618977852697833 N

Muhabir: RAVZA NUR BAYDEMİR