Kapadokya SİFED Genel Başkanı Habibe Beşer, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Türk milletinin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olan Zafer Bayramımızın 100. yıl dönümünü kutlamanın onurunu yaşıyoruz. 30 Ağustos Zaferi; kahraman Mehmetçiklerimizin vatan sevgisinin büyüklüğünü dünyaya kabul ettirdiği ve milletimiz için umutsuzluğun sona erdiği, özlemlerin düş olmaktan çıktığı bir tarih olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 26 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos 1922'de tarihe altın harflerle yazılmış eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk Milleti hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılını başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bizlere armağan eden bağımsızlık mücadelemizin bütün kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”