Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen hayvancılık desteklemeleri, damızlık küçükbaş hayvan yatırımı ve damızlık koç-teke alımı programı kapsamında Tarım ve İl Müdürlüğünce hazırlanan ‘Koyunlarda Verimliliği Artırma Projesi’ ile Nevşehir Hayvan Pazarında, Konya Karapınar Damızlık Koç Teke İstasyonundan temin edilen Akkaraman ve Anadolu Merinosu ırkı koçlar il merkezi ve İlçelerdeki üreticilere teslim edildi.

Teslim programına Tarım ve Orman İl Müdürü Özgür Memiş ve Nevşehir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Suat Soner katıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Özgür Memiş; “Koyun sürülerinde verim artışı sağlamak, kan tazelemek, ikizlik oranını artırmak ve bu şekilde ıslah edilmiş verimli ve dayanıklı sürüler elde etmek üzere yüzde 50 desteklemeli olarak temin ettiğimiz 98 adet koçu, il merkezi ve ilçelerimizdeki 33 üreticiye teslim ediyoruz. Bu sayede yetiştiricilerimizin de gayretiyle sürü kalitesi ve gelirde artış sağlayarak ilimiz hayvancılığının gelişmesine katkı sağlamış olacağız. İlimize ve üreticilerimize hayırlı olsun.” dedi.

Açıklama sonrasında damızlık küçükbaş hayvanlar kura ile işletme sahiplerine teslim edildi.