Genç yaşta uğradıkları şiddet sonucu hayatını kaybeden 10 kadının fotoğrafının sergilendiği etkinlikte bina girişine çizilen ve şiddet mağduru kadınların yaşadığı durumu özetleyen resim, katılımcılar tarafından boyandı.

Programda, Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından KADES uygulaması tanıtıldı.

Kadına veya insana yönelik şiddetin bir alışkanlık olmasından çıkarılması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Savran, “Kadına yönelik şiddetin veya insana yönelik şiddetin bir alışkanlık olmasından bir yaklaşım olmasından çıkarılması gerekiyor. Bu da çocuklarımızın eğitimi ile mümkün. Tabi eğitimi verecek olan anne babanın da buna inanmış, şiddete yönelmeyen, şiddetin çözüm olmadığını bilen kişiler olması gerekiyor.” dedi.

İçişleri Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının bu konuda ciddi çalışmalar yaptığını kaydeden Savran, “Bizler de toplumun bireyleri olarak, yöneticileri olarak bu konuda her türlü imkanı kullanıp toplumu eğitmeyi bir görev bilmeliyiz. Çünkü şiddeti mantıklı bulan şiddetin sebebi olduğunda şiddeti makul gören bir anlayışla şiddeti önlemek çok zor. Bir başka konu da kadına yönelik şiddet söz konusu olduğunda bunun toplumsal, sosyal bir sorun olduğunu kabul etmek, yönetimsel siyasi bir sorun olmadığını bilmek gerekiyor.” diye konuştu.

“ŞİDDET GENLERİMİZE AYKIRI”

Türk milletinin aslında şiddetten çok uzak bir toplum olduğunu söyleyen Savran, şunları söyledi: “Peygamber efendimiz “Cennet annelerin ayakları altındadır” der. Dinimiz bir insanı öldürmenin en büyük günahlardan biri olduğunu söyler. Bunların gerçekten topluma öğretilmesi ve bizim kendi kimliğimize bürünmemiz gerekiyor. Bu şekilde de her türlü şiddeti ve en başta kadına yönelik şiddeti önleyeceğimizi düşünüyorum.”

Programa Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ferit Yiğitarslan ve kadınlar katıldı.