Türk Eğitim Sen’den (TES)yapılan açıklamaya göre, Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türk Eğitim Sen, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde, Avanos, Gülşehir, Kozaklı ve Ürgüp ilçemizde yetkili sendika olmuştur. İl geneli ve tüm ilçelerimizde de üye sayısını artırmıştır. Türk Eğitim-Sen'in haklı davasına emek veren tüm dava arkadaşlarımıza ve sendikamıza güvenen tüm eğitim çalışanlarına teşekkür ederiz.” dedi.

Urgenç, ilçeler bazında mutabakat metinleri imzalandıktan sonra İl mutabakat metninin imzalanacağını söyledi.

GÜLŞEHİR’DE YETKİ TES’TE

Gülşehir teşkilatına teşekkür eden Urgenç, “Türk Eğitim Sen 30 yıllık sendikal mücadelesinde her zaman çalışanların yanında saf tutmuş milli bir sendikadır. Sendikal mücadelemizde ayrıştırıcı bir dil değil bütünleştirici bir anlayışla tüm eğitim çalışanlarının mutluluğu için mücadeleye devam ediyoruz.” diye konuştu.

AVANOS’TA BÜYÜK FARK

Avanos'ta açık ara farkla yetkili sendika olduklarını aktaran Urgenç, “Avanos Türk Eğitim Sen kimliği, sendikal duruşu, eğitim anlayışı ile özdeşleşmiş bir ilçemiz olmuştur. Bugün Türk Eğitim Sen en yakın sendikal rakibine 151 fark atarak 249 üye ile yetkili sendika olmuşsa Avanos eğitim çalışanları diğer sendikalara, yöneticilere ve işverenlere de bir mesaj iletmektedir. Avanos'ta eğitim çalışanlarının yüzde 54,4'ü Türk Eğitim Sen üyesidir.” şeklinde konuştu.

ÜRGÜP'TE DE YETKİ TES’TE

Ürgüp’te yapılan yetkili sendika belirleme mutabakat sonucuna göre Türk Eğitim Sen’in 199 üye ile en yakın sendikal rakibi EBS'ye 19 fark attığını belirten Urgenç, “Türk Eğitim Sen kurumda yetki, ilçede yetki, ilde yetki ve Türkiye'de yetki parolası ile çıktığı bu kutlu mücadelede Ürgüp ilçemizde yetkili sendika olmuştur. İnanıyoruz ve başaracağız 2023 Türk Eğitim Sen'in Türkiye'de yetki yılı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

TES KOZAKLI’DA DA YETKİYİ ALDI

Kozaklı’da da yetkili sendika olduklarını kaydeden Urgenç, şöyle konuştu: “Kozaklı'daki 188 eğitim çalışanından yüzde 43,6'sı olan 82'si Türk Eğitim Sen'e üye olarak Türk Eğitim Sen'i Kozaklı'da yetkili sendika yaptı. Acıgöl ilçemizde yetkili sendika mutabakatı imza altına alındı.

Acıgöl'de Türk Eğitim Sen üye sayısını bir önceki yıla göre 25 net üye kaydı ile artırarak 117 üye sayısına çıkaran Acıgöl ilçe yönetim kurulumuza ve eğitim çalışanlarına ilçe başkanımız İbrahim Sert nezdinde teşekkür ederiz.

Derinkuyu’da Türk Eğitim Sen kasım ayından beri 26 net üye artışı gerçekleştirerek, geçen yıl mutabakatına göre ise net 6 üye artışı gerçekleştirerek 15 Mayıs 2022 mutabakatına göre 134 üyesiyle gururla ve emin adımlarla sendikacılık dersi vermeye devam etmektedir.