2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlamasına sayılı günler kala Uğur Okulları Nevşehir Kampüsü’nün velileri dolandırdığı ve ortadan kayboldukları iddia edildi.

Yıllık ücretlerini peşin yatıran veliler şu an muhatap bulamadıklarını, mağdur olduklarını ve dolandırıldıklarını iddia etti.

Çocuklarına okul bulmakta güçlük çektiklerini ifade eden veliler, yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

Mağdur olan veliler bir araya gelerek mağduriyetlerini duyurmak amacıyla basın açıklaması yaptı.

“KURUMSALLIĞINA GÜVENDİK”

Velilerden yıllık ücret olan 22 bin TL’yi peşin yatıran Arzu Özçelik, “Bizler Uğur Okulları’nın kurumsallığına güvenip ismine güvenip, senelerdir verdiği hizmete güvenip kayıt yaptıran velileriz. Biz bu devletin Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okuluna güvendik ve ödemelerimizi yaptık, kayıtlarımızı yaptırdık. Okulların açılmasına günler kala okulun kapandığını tesadüfen öğrendik, kimse tarafından aranmadık. Hiçbir şekilde bize bir açıklama yapılmadı, hiçbir şekilde bir beyanda bulunulmadı. Ben bütün veliler adına yetkililere seslenmek istiyorum. Lütfen sesimizi duyun. Bizler bu devletin hukuk sistemine, adaletine güveniyoruz. Lütfen bize yardımcı olun. Bizler maddi ve manevi mağduriyet yaşıyoruz. Okulların açılmasına günler kala çocuklarımız ortada kaldı. Kayıt yaptıracak okulu çok zor bulduk. Çocuklarımızın geleceği için kenara attığımız bütün birikimi okula verdik. Bu paraları da şu an alamıyoruz. En acısı ise karşımızda bir muhatap bulamamamız. Uğur Okulları genel merkezini aradığımız zaman bize hiçbir şekilde yardımcı olmuyorlar. Biz kurumsal kimliğine güveniyoruz. Gümüştekin şirketi bu mağduriyetten sorumludur fakat biz Uğur Okulları’nın adına, kurumsallığına güvenerek çocuklarımızı emanet ettik. Fakat şu an bu mağduriyet için sizlerden yarım rica ediyoruz.” diye konuştu.

“İNTERNET SİTESİNDE OKULUN KİRALIK DİYE İLAN VERİLDİĞİNİ GÖRDÜM”

Önümüzdeki iki yılın parasını peşin yatıran ve 28 bin 800 TL ödeyen Selçuk Tanyıldızı da “Üçüncü sınıf ve dördüncü sınıf ödemelerini yaptım. Üçüncü sınıf başlangıç tarihine yakın kayıt yenilemek için okula gittiğimizde okul kapı duvardı. Yetkililere ulaşmaya çalıştık, ulaşamadık. Telefonlara kimse bakmıyor. Ne oradaki öğretmen ve müdürleri ne de okul sahipleri telefona bakmıyor. Sonra bir internet sitesinde bu okulun kiralık diye ilan verildiğini gördüm. Sonra Uğurcan diye bir yetkiliye ulaşabildik. Okulun sahibi olduğu söyleniyor. “Kimsenin bizde parası kalmayacak, paranızı ödeyeceğiz.” diyor. Şu anda benimle birlikte birçok veli arkadaşımızın da parası gitti. Hala bir gelişme yok. Okula gittiğimizde okul kapı duvar. Çocuklarımızın eğitimi de sekteye uğramış oldu. Şimdi okul konusunda çocuklarımız da biz de ortada kaldık.” dedi.

“İFLAS ETTİĞİNİ ÖĞRENDİK”

İki çocuğu Uğur Okulları’nda okuyan Ahmet Kabalcı da şunları söyledi: “Maalesef birkaç gün önce Uğur Okulları’nın kapandığını, iflas ettiğini öğrendik. Mağduriyetimiz büyük. Ödemelerimizi yapmıştık. Şu anda okul bulmaya çalışıyoruz. Maalesef diğer okullarda Uğur Okulları’ndan gelen çocuklar farklı gözle bakıyorlar.”

Veli Rabia Tanyıldızı’nın avukatı Hüseyin Şen de yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “2022-2023 Eğitim Öğretim sezonunda eğitim vereceği vaadiyle buradaki velilerden çeşitli miktarlarda para toplanmış olup akabinde velilerimiz yetkililere ulaşamayıp okulun da kapandığını bir gazete haberi ile öğrenip akabinde de okul binasının da kiralığa çıkarıldığını öğrenince bu toplantıyı yaptık. Toplantının amacı mağdur olan velilerin sesini en iyi şekilde ilgililere duyurmaktır. Mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz. Buradaki veliler Uğur Okulları’nın markasına güvenmiş olup çocuklarını yazdırmışlardır.”  

“BİZİ CİDDİYE ALMIYORLAR”

Rabia Tanyıldızı da “28 bin 800 TL verdik. Uğur Okulları’nın genel merkezine ulaşıyoruz, bizi ciddiye almıyorlar. Maillerimize dönüş sağlamıyorlar. Hiç kimseye ulaşamıyoruz. Çocuklarımızın hem eğitim öğretim yılı mahvoldu, alıştıkları okuldan mahrum olacaklar hem de ödediğimiz paralar gitti. Ciddi bir şekilde mağduriyet söz konusu. Hem maddi hem manevi çok ciddi mağduriyet yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Telefonla ulaştığımız Rabia Tanyıldızı, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

İŞLEM BAŞLATILDI

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Uğur Okulları Nevşehir Kampüsü ile ilgili usulsüz kapatmadan işlem başlatıldığı öğrenildi.

TELEFONA BAKMIYORLAR

Velilerin şikayetlerine üzerine Uğur Okulları Nevşehir Kampüsü’nün internette bulunan telefonunu arayarak bilgi almak ve cevap hakkı vermek istedik ancak kimseye ulaşamadık.

30 ÖĞRENCİ BOŞTA

Uğur Okulları Nevşehir Kampüsü’ne kayıt yaptıran ve mağdur olan öğrencilerden 30 tanesinin herhangi bir okula kayıt yaptıramadığı öğrenildi.