Tıp, hukuk, mimarlık, uluslararası ilişkiler bölümleri başta olmak üzere Nevşehir Lisesi’nden birçok öğrenci çeşitli üniversitelere yerleşti.
Okulun öğrencilerinden Yaren Özge Çakır Afyon Sağlık Bilimleri Fakültesi Tıp Fakültesi, Sahre Nur Cenanoğlu Kars Kafkas Tıp fakültesine, Selen Meriç Marmara Üniversitesi Hukuk fakültesine yerleşti.
Uzun yıllar sonra gelen çifte tıp fakültesi başarısı ve hukuk fakültesi başarısı Nevşehir Lisesi camiasında büyük bir gurur ve mutluluğa neden oldu.
Okul Müdürü Murat Günçıktı, “Okulumuz, sınavsız öğrenci almasına rağmen gösterdiği bu büyük başarı için ve öğrencilerini en saygın bölümlere gönderdiği için ayrıca onore olmuştur. Gösterilen bu büyük başarı şu an okulumuzda eğitim gören sevgili öğrencilerimize de motivasyon kaynağı olmuştur. Bu büyük başarıyı gösteren öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik eder, başarının mimarı olan değerli öğretmenlerimize teşekkür ederim.” dedi.
Günçıktı, başarılı öğrencileri tebrik ederek plaket takdim etti.
Okul öğrencilerinden YKS sonuçlarına göre, tıp ve hukuk fakültelerinin yanı sıra, 3 psikolojik danışmanlık ve rehberlik, 10 eğitim fakültesi, 4 mimarlık, 2 İngilizce psikoloji, 1 mütercim tercümanlık, 1 uluslararası ilişkiler, 3 radyoterapi, 1 ebelik, 3 gastronomi ve onlarca öğrenci de meslek yüksek okullarına yerleşti.