Nevşehir Merkez Gazi Ortaokulu öğrencileri, “Kütüphanelerdeyiz” projesi kapsamında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ni (NEVÜ) ziyaret etti. Üniversite ortamını yakından tanıma fırsatı bulan 100 öğrenci, akademik kütüphaneyi gezerek hem kitapların dünyasını keşfetti hem de geleceklerine yönelik önemli bir deneyim kazandı.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde yürütülen proje kapsamında gerçekleştirilen ziyaret, öğrencilere okul dışında farklı bir öğrenme ortamı sundu.
Öğrencilerin okuma alışkanlıklarını geliştirmek ve kütüphaneleri birer öğrenme merkezi olarak tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinlikte ilk durak, NEVÜ Hoca Ahmed Yesevi Kütüphanesi oldu.

Rektör Aktekin’den KPSS adaylarına başarı mesajı
Rektör Aktekin’den KPSS adaylarına başarı mesajı
İçeriği Görüntüle

Öğretmenleri eşliğinde kütüphaneyi gezen 100 öğrenci, akademik bir kütüphanenin işleyişini yerinde inceleme fırsatı buldu.

Ziyaret sırasında öğrencilere kitap arama sistemleri, katalog tarama yöntemleri ve dijital kaynaklara erişim gibi temel kütüphanecilik hizmetleri hakkında bilgi verildi.

Rehberler eşliğinde gerçekleştirilen gezide öğrenciler, kitaplara ve bilgi kaynaklarına ulaşmanın farklı yollarını öğrenerek araştırma becerilerini geliştirmeye yönelik önemli bilgiler edindi.
Üniversite atmosferini yakından tanıdılar
Kütüphane ziyaretinin ardından Gazi Ortaokulu öğrencileri, NEVÜ yerleşkesinin dikkat çeken alanlarından biri olan Camlı Köşk'ü ziyaret etti.

Üniversite kampüsünü yakından görme fırsatı bulan öğrenciler, hem sosyal bir etkinliğe katıldı hem de üniversite yaşamını tanıdı.

100 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen gezi, gençlerin gelecekteki eğitim hedeflerine yönelik farkındalık kazanmalarına katkı sağladı.
Okul Müdürü Tufan: Öğrencilerimiz için önemli bir motivasyon
Gazi Ortaokulu Müdürü Mücahit Tufan, gerçekleştirilen üniversite ziyaretinin öğrencilerin akademik gelişimleri açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmenler Derya Akargöl, Rukiye Gün, Faik Duru ve Tuğba Cingitaş'a teşekkür eden Tufan, okul dışı öğrenme faaliyetlerinin öğrencilerin eğitim hayatına önemli katkılar sunduğunu ifade etti.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin bilgiyi beceriye dönüştürme vizyonuna dikkat çeken Tufan, bu tür etkinliklerin öğrencilerin okuma kültürünü geliştirdiğini ve geleceğe yönelik akademik hedeflerine ulaşmaları konusunda motivasyon sağladığını vurguladı.
Gazi Ortaokulu'ndan eğitime farklı bir yaklaşım
Nevşehir Gazi Ortaokulu tarafından gerçekleştirilen üniversite ziyareti, öğrencilerin yalnızca sınıf ortamında değil, farklı eğitim alanlarında da bilgi ve deneyim kazanmalarına imkân sundu.

“Kütüphanelerdeyiz” projesiyle öğrencilerin erken yaşta kütüphane kültürü edinmeleri, araştırma alışkanlığı kazanmaları ve üniversite yaşamına ilişkin farkındalıklarının artırılması hedefleniyor.

Gazi Ortaokulu'nun 100 öğrencisi için düzenlenen etkinlik, kitaplarla başlayan ve üniversite hayallerine uzanan anlamlı bir eğitim deneyimi oldu.

Whatsapp Image 2026 10 26 At 18.04.22Whatsapp Image 2026 10 26 At 18.04.22 (1)

Muhabir: Özlem Ekici