Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takvimine göre sona eren eğitim öğretim yılının ardından öğrenciler sınıflarında öğretmenlerinden karnelerini aldı. Karne heyecanına veliler de ortak olurken, okul bahçelerinde renkli ve duygusal anlar yaşandı.

NEVŞEHİR'DE 48 BİN 205 ÖĞRENCİ KARNE ALDI

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü verilerine göre kentte eğitim gören 48 bin 205 öğrenci bugün karne aldı.

Bu kapsamda;

· 6 bin 949 okul öncesi öğrencisine Beceri Edinim Raporu ve Anaokulu Gelişim Raporu,

· 4 bin 280 ilkokul 1. sınıf öğrencisine karne yerine Gelişim Raporu,

· 13 bin 475 ilkokul 2, 3 ve 4. sınıf öğrencisine karne,

· 17 bin 756 ortaokul öğrencisine karne,

Kudüs hakkındaki yazısı Türkiye'yi etkiledi! Birincilik Nevşehir'e geldi
Kudüs hakkındaki yazısı Türkiye'yi etkiledi! Birincilik Nevşehir'e geldi
İçeriği Görüntüle

· 16 bin 974 lise öğrencisine ise başarı durumlarını gösteren karneleri verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, bu eğitim öğretim döneminde de Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında ilkokul birinci sınıf öğrencilerine not yerine gelişim odaklı değerlendirme raporu uygulamasını sürdürdü.

YAZ TATİLİ BAŞLADI, YENİ DÖNEM EYLÜL AYINDA BAŞLAYACAK

8 Eylül 2025 tarihinde başlayan eğitim öğretim yılı boyunca öğrenciler iki ara tatil ve yarıyıl tatili yaptı.

Birinci dönem ara tatili 10-14 Kasım 2025, ikinci dönem ara tatili ise 16-20 Mart 2026 tarihleri arasında uygulanırken, yarıyıl tatili 19-30 Ocak 2026 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Bugün son ders zilinin çalmasıyla birlikte öğrenciler yaklaşık üç ay sürecek yaz tatiline çıktı.

2026-2027 eğitim öğretim yılı ise 14 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Öğrenciler yaz tatilinin ardından yeniden ders başı yaparak yeni eğitim dönemine başlayacak.

Uzmanlar, yaz tatilinin öğrenciler için yalnızca dinlenme dönemi olmadığını, aynı zamanda kitap okuma, sosyal etkinliklere katılma, spor yapma ve yeni beceriler kazanma açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtiyor.

Eğitimciler ise velilere, çocukların tatil sürecini verimli değerlendirmeleri konusunda rehberlik etmeleri tavsiyesinde bulunuyor.

Muhabir: RAVZA NUR BAYDEMİR