Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 22. Dönem Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Nevşehir Valisi Hüseyin Kök’ü makamında ziyaret etti.

Valilik makamında gerçekleşen ziyarette, kısa süre önce Nevşehir Valiliği görevine başlayan Hüseyin Kök’e “hayırlı olsun” dilekleri iletilirken, yeni görevinde başarı temennileri de paylaşıldı.

Samimi bir atmosferde gerçekleşen görüşmede, Nevşehir’in sahip olduğu tarihi, kültürel ve turizm potansiyeli ele alındı. Kentin özellikle Kapadokya bölgesi başta olmak üzere turizm alanındaki güçlü yapısı, bölgesel kalkınmaya sunduğu katkılar ve gelecek dönem projeleri üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Ziyaret sırasında, Nevşehir’in ekonomik ve sosyal gelişimi, turizmde marka değerinin artırılması ve şehirde yürütülen kamu yatırımlarının etkileri üzerine karşılıklı fikir alışverişi yapıldığı belirtildi.

Görüşmede Nevşehir’in stratejik önemine dikkat çekilirken, şehrin hem Türkiye hem de dünya turizmi açısından önemli bir destinasyon olduğu vurgulandı. Kapadokya’nın doğal ve tarihi dokusunun korunarak gelecek nesillere aktarılmasının önemine değinildi.

Devlet tecrübesi ve uzun yıllara dayanan siyasi kariyeriyle tanınan Bülent Arınç, Vali Hüseyin Kök’e yeni görev döneminde başarılar dileyerek Nevşehir için yürütülecek çalışmalarda kolaylıklar temennisinde bulundu.

Ankara’da Nevşehir buluşması: Rasim Arı, Ali Fidan’ı ziyaret etti
Ankara’da Nevşehir buluşması: Rasim Arı, Ali Fidan’ı ziyaret etti
İçeriği Görüntüle

Vali Kök ise nazik ziyaretlerinden dolayı Bülent Arınç’a teşekkür ederek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kök, Nevşehir’in gelişimi için tüm kurumlarla iş birliği içinde çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Muhabir: MEHMET GÜNAY