Nevşehir Valiliği İnsan Hakları Kurulu ile Cemil Meriç Sosyal Bilimler lisesinin düzenlediği program, Ahiler Kalkınma Ajansı toplantı salonunda yapıldı.

Program, Lise öğrencilerinin yaptığı insan hakları sergisini protokol üyelerinin kurdele kesmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı okunması ile başladı.

Programa Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

10 Aralık 1948 tarihinden bugüne Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmakta olduğunu aktaran Vali Becel,  “İnsana saygı göstermek, insan onurunu korumak, onun yaratılıştan gelen haklarını kullanmasını sağlamak, tarihimiz ve medeniyetimizin yüzyıllardır süregelen ortak değeridir.” dedi

Türkiye’nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu vurgulayan Vali Becel şunları söyledi, “insan hak ve özgürlüklerinin sağlanması için atılan her adım, ülkemizin ve milletimizin çağdaş dünya insanlarıyla bütünleşmesinin gereği olmasının yanı sıra, Devletimizin sınırları içindeki tüm vatandaşlarına gösterdiği önem ve saygının da gereği olduğu unutulmamalıdır.74 yıl önce bugün ilan edilen Dünya İnsan Hakları Günü’nde yayımlanan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, dünyanın birçok coğrafyasında yaşanan bunca olumsuzluğa rağmen tüm dünyada iyilik ve şefkate ihtiyaç duyan milyonlarca insanın umudu ve güvencesi olmaya devam etmektedir. “

“İNSAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ´Nİ İLK ONAYLAYAN ÜLKELERDEN BİRİYİZ”

Birleşmiş Milletlerin kurucu üyelerinden birisi olarak İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi´ni ilk onaylayan ülkeler arasında yer almamız bizdeki insanlık sevgisinin ne denli önemli olduğunun somut bir kanıtıdır diyen Vali Becel, “İnsan onurunu korumayı en temel değer olarak kabul eden Devletimiz, insan hakları alanında atılan adımları her daim daha ileri götürmek yönünde çalışmalarını tüm hızıyla sürdürmektedir.  Bu duygu ve düşüncelerle; etkinliğin düzenlenmesine katkı sunan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Nevşehir Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi idarecilerine öğretmen ve öğrencilerimize, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, siz değerli katılımcılara ve tüm paydaşlara teşekkür ediyor, her alanda insan haklarının ön planda tutulduğu ve korunduğu güvenli bir gelecek temenni ediyor, Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından, lise öğrencileri tarafından, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi okundu.

Daha sonra program oratoryo gösterisi, şiir okunması, müzik dinletisi ve ödül töreni ile sona erdi.

IMG_0920

IMG_0935

IMG_0954IMG_0948

IMG_0956

Editör: Mehmet Günay