Üniversite öğrencileri başta olmak üzere tüm katılımcılara açık olacak program, bilgi ve deneyim paylaşımını artırmayı, gençlerin akademik ve kültürel gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor.
HER SALI ALANINDA UZMAN İSİMLER GENÇLERLE BULUŞACAK
Eğitim Fakültesi Şehit Eren Bülbül Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek etkinlikler, her hafta Salı günü düzenlenecek. Program kapsamında Türkiye’nin farklı alanlarında öne çıkan isimler önemli başlıklarda sunum yapacak.
İhtisas Akademi konuşmacı takvimi ise şöyle:
- 7 Nisan: NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin – “Kültürel İktidar”
- 14 Nisan: Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider – “Sivil Anayasa Çalışmalarında Gençliğin Rolü”
- 21 Nisan: Nevşehir Valisi Ali Fidan – “Siyasal İletişim ve Kamu Diplomasisi”
- 28 Nisan: ASSUVA Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Başbuğ – “Savunma Sanayi ve Küresel Silahlanma”
- 5 Mayıs: Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan – “Küresel Krizler Karşısında Türkiye’nin Rolü”
- 12 Mayıs: NEVÜ Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Davut Sarıtaş – “Akademik Yazı ve Araştırma Yöntemleri”
MAKALE YARIŞMASIYLA BÜYÜK ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULACAK
İhtisas Akademi kapsamında düzenlenecek Makale Yazma Yarışması, katılımcılara önemli ödüller kazanma fırsatı sunacak.
Türkiye geneli ödüller:
- Umre Turu
- Endülüs Turu
- Balkan Turu
Nevşehir özel ödülleri:
- 15.000 TL
- 10.000 TL
- 5.000 TL
GENÇLERİN VİZYONUNA KATKI SAĞLAYACAK
Program kapsamında katılımcılar; alanında uzman isimlerden bilgi edinme, farklı bakış açıları kazanma ve akademik birikimlerini geliştirme imkânı bulacak.
Etkinlikler aynı zamanda NEVÜ’nün “Bilimsel ve Kültürel Etkinlikler” dersi kapsamında da değerlendirilerek öğrencilerin akademik süreçlerine katkı sağlayacak.

Next




