Nevşehir’de Milli İrade Caddesi üzerinde ters yönde seyreden bir araç, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameraları tarafından tespit edildi.
Yapılan inceleme sonucunda aracın ve sürücünün kimliği belirlenirken, sürücü hakkında yasal işlem uygulandı.
Trafik ekiplerinin görüntüler üzerinde yaptığı incelemede, sürücünün Milli İrade Caddesi üzerinde trafik akışının tersine seyir halinde olduğu belirlendi.
Ekiplerin çalışmasının ardından sürücü tespit edilerek gerekli işlemler gerçekleştirildi.
20 BİN TL İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI
Trafik birimleri tarafından yapılan işlem kapsamında sürücüye 20 bin TL idari para cezası kesildi.
Tehlikeli araç kullanımı nedeniyle sürücü hakkında yalnızca idari para cezası uygulanmadığı, ayrıca adli işlemlerin de başlatıldığı bildirildi.
Yetkililer, sürücülerin trafik işaret ve levhalarına dikkat etmeleri, ters yönde seyretmemeleri ve trafik akışını tehlikeye sokacak davranışlardan kaçınmaları gerektiğini hatırlattı.
Trafik kurallarına uyulmasının yalnızca cezai yaptırımlardan kaçınmak için değil, can ve mal güvenliğinin korunması açısından da büyük önem taşıdığı vurgulandı.
Next




