Yapılan son değerlendirmelere göre; il genelinde etkili olan kar yağışının ardından hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte hafif ve orta kuvvette, yer yer ise kuvvetli buzlanma ve don hadisesi bekleniyor. Meteoroloji yetkilileri, özellikle ulaşımda aksamalar başta olmak üzere yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtti.

UYARI TARİHLERİ

Buzlanma ve don riskinin, 1 Ocak 2026 Perşembe günü saat 00.00’dan başlayarak 5 Ocak 2026 Pazartesi günü saat 09.00’a kadar etkili olması bekleniyor.

Yetkililer sürücülerin ve yayaların özellikle gece ve sabah saatlerinde gizli buzlanmaya karşı tedbirli olmaları çağrısında bulundu.

BEKLENEN SICAKLIKLAR

Nevşehir il merkezinde 01–05 Ocak 2026 tarihleri arasında beklenen en düşük ve en yüksek hava sıcaklıkları, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan tahminler ise şu şekilde

1 Ocak 2026 Perşembe -4°C / -3°C

2 Ocak 2026 Cuma -15°C / -7°C

3 Ocak 2026 Cumartesi -14°C / -2°C

4 Ocak 2026 Pazar -6°C / 2°C

Kapadokya turizmine dijital rehberlik sistemi
Kapadokya turizmine dijital rehberlik sistemi
İçeriği Görüntüle

Muhabir: ÖZLEM EKİCİ