Suriye´de yaşanan iç savaş nedeniyle Genç İHH gönüllülerince ramazanda başlatılan kampanya kapsamında içerisinde hayırseverlerden toplanan temel gıda maddeleri, ilaç ve tıbbi malzemelerin bulunduğu 123. yardım TIR´ı Gülbahçe önünde düzenlenen törenle Bayır Bucak Türkmenlerine teslim edilmek üzere Reyhanlı´da bulunan İHH Koordine Merkezi´ne gönderildi.

Burada Genç İHH gönüllüler adına konuşan Asiye Yalap, zalimler zulmünü devam ettiriyorlar. Her ramazanda yeryüzünü kana buluyorlar. İslam ümmetine huzur içinde oruç tutmalarını bile çok görüyorlar. Arakan kan gölü olmuş, Doğu Türkistan zulüm görmede zirve yapmış, bir adım ötede soydaşlarımız ve din kardeşlerimiz Bayır Bucak Türkmenleri evinden ve coğrafyasından hicrete zorlanmış, emperyalizm güçler doğacak çocukların hayatına bile ipotek uygulamış bunlar kimin umurunda ifadelerini kullandı.

Yalap, şöyle devam etti: “Böyle zor zamanlarda insan olmanın elbette bize bazı sorumluluklar yüklediğinin bilincinde hareket edilmelidir. Çocuklar öldürülüyor, babalar katlediliyor, anneler ise çaresizlik içerisinde hayatlarından bezdiriliyorlar.

İnsanlığımızdan utanır olduk. Yeni dünya düzeni karmak isteyenlerin insanlığı buysa alsın başlarına çalsınlar. Ufukta özgür ve inançları doğrultusunda dünyaya örnek bir İslam medeniyeti mutlaka kurulacaktır. Buna ümidimiz sonsuzdur. Zalimin zulmü yanına kar kalmayacaktır. Bayır Bucak Türkmenleri kanımızdır, canımızdır, kardeşlerimizdir.”

Açıklamanın ardından yardım TIR´ı Reyhanlı´ya gitmek üzere yola çıktı. Haber: Alpaslan Körükcü