IPARD III Programı 2. Çağrı İlanı Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme Tedbiri kapsamında değerlendirme süreci tamamlanan 35 proje hibe desteği almaya hak kazandı.

NTB Başkan Salaş’tan 18 Mart Şehitlerini Anma Günü mesajı NTB Başkan Salaş’tan 18 Mart Şehitlerini Anma Günü mesajı

TKDK Nevşehir İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, yaklaşık 390 milyon lira hibe desteği ödenecek olan bu projeler tamamlandığında 640 milyon lira tutarında yatırımın, Nevşehir ve Türkiye ekonomisine kazandırılmış olacağını belirtti.

35 ADET PROJE NEVŞEHİR’DE FAALİYETE GEÇECEK

2 adet zanaatkârlık ve 33 adet kırsal turizm tesisi olmak üzere toplam 35 adet projenin Nevşehir’de faaliyete geçeceğini ifade eden Yılmaz, “Yatırıma başlayacak olan proje sahiplerine, Nevşehir’e ve ülkeye hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Yılmaz, özellikle kırsal turizm sektöründe bugüne kadar desteklenen 77 proje ile Nevşehir Turizmine katkı sağladıklarını, yeni yatırımlarla birlikte Nevşehir Turizmine desteklerinin güçlü bir şekilde devam edeceğini ve hedeflerinin 2025 yılı sonuna kadar yatırımların tamamlanması olduğunu belirtti.

Nevşehir’e 640 Milyon Liralık Dev Yatırım (1)

Muhabir: MEHMET GÜNAY