Nevşehir'de son dönemde vatandaşlar arasında yeni çipli kimlik kartları ve ehliyet kartları ile ilgili dedikodular nedeniyle, Nüfus Müdürlüğünde büyük bir yoğunluk yaşanıyor.

Nevşehir’de vatandaşlar arasında yayılan dedikodular nedeniyle İl Nüfus Müdürlüğünde yoğunluk yaşanırken yetkililer konuya açıklık getirdi.

Dedikodular Asılsız

Yılsonuna kadar yeni T.C. kimlik kartlarını yenilemeyenlerin cezalı duruma düşeceği gibi söylentilere inanarak İl Nüfus Müdürlüğüne koşan çoğu vatandaş hem yoğunluğa neden oldu, hem de sıra beklerken mağdur oldu. Vatandaşlar arasında çıkan söylentiler sonrası Nüfus Müdürlüğünde yoğunluğun yaşanmasıyla müdürlük görevlileri tarafından söylentilere inanılmaması konusunda uyarı yapıldı.

Açıklama Yapıldı

Dedikodulara inanan vatandaşlar nüfus müdürlüğü koridorlarını hınca hınç doldururken, İl Nüfus Müdürlüğü yetkililerinden konuyla ilgili vatandaşların doğru şekilde bilgilendirilmesi için açıklama yapıldı.

Alo 199’u Arayabilirsiniz

Yapılan açıklamada çıkan dedikoduların gerçeği yansıtmadığı belirtilerek,

“Çalışanlarımız bu aşırı yoğunluğa rağmen, canını dişine takarak özveri ile görev yapmaktadır. Vatandaşlarımızın resmi kaynaklardan açıklanacak bilgilere itibar etmesini bekliyoruz. 2017'de başlanan yeni kimlik kartlarının dağıtımı 2023'e kadar devam edecek. Yeni kimlik kartı almak isteyen vatandaşlar; "Alo 199" ve internette "e-kimlik" sayfasından randevularını alarak nüfus müdürlüklerine geldiklerinde, fazla sıra beklemeden kimliklerini alabilecek.” denildi.

Çipli kimliğin dağıtımının 2023 yılını bulacağını kaydeden yetkililer, resmi olarak açıklanmayan bu tür dedikodu mahiyetindeki bir takım gerçek dışı söylemlere inanılmaması gerektiğini söylüyor.

Kimlik ve Ehliyet Yenilemede Son Gün Ne Zaman?

İçişleri Bakanlığı'nın vermiş olduğu karara göre; Kimliğini değiştirmeyen vatandaşların 2023 yılına kadar, ehliyet belgesini yenilemeyen vatandaşların ise 2020'nin sonuna kadar süreleri bulunuyor.