15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Demet Sezen, görevine duyduğu bağlılık ve cesaretiyle hafızalara kazındı. Nöbetini tamamlayarak evine giden Sezen, darbe girişimini öğrenmesinin ardından yeniden görev yerine döndü.

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirdiği hain darbe girişiminde şehit olan polis memuru Demet Sezen’in gösterdiği fedakârlık, aradan geçen yıllara rağmen unutulmuyor.

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Özel Harekât Daire Başkanlığı İnsan Kaynakları Şubesi Sosyal Hizmetler Bürosunda görev yapan Demet Sezen, darbe girişiminin yaşandığı gece nöbetini tamamlayarak evine gitti.

Ancak ülkede yaşanan kalkışmayı öğrenen Sezen, ailesinin yanında kalmak yerine görev başındaki meslektaşlarına destek olmak amacıyla yeniden Özel Harekât Daire Başkanlığına döndü.

İKİNCİ BOMBALI SALDIRIDA ŞEHİT DÜŞTÜ

Darbeciler tarafından hedef alınan Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığına gece boyunca savaş uçaklarıyla bombalı saldırılar düzenlendi.

Görev yapmak üzere yeniden başkanlığa gelen Demet Sezen, binaya gerçekleştirilen ikinci bombalı saldırıda şehit oldu. Sezen, şehit olduğunda 31 yaşındaydı.

Evli ve bir çocuk annesi olan Demet Sezen’in vatanı ve görevi uğruna sergilediği fedakârlık, 15 Temmuz gecesinde Türk polisinin ortaya koyduğu kahramanlığın simgelerinden biri oldu.

DEMET SEZEN’İN FEDAKARLIĞI UNUTULMUYOR

Nöbetini tamamlamasına rağmen darbe girişimine karşı mücadele etmek için yeniden görev yerine dönen Sezen, demokrasiye ve vatanına sahip çıkmak uğruna canını feda etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde Demet Sezen ile birlikte darbe girişimine karşı mücadele ederken şehit olan vatandaşlar ve güvenlik görevlileri rahmet, minnet ve şükranla anılıyor.

Başkan Güneş'ten 15 Temmuz Milli Birlik Günü mesajı
Başkan Güneş'ten 15 Temmuz Milli Birlik Günü mesajı
İçeriği Görüntüle

Muhabir: ÖZLEM EKİCİ