Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Nevşehir Belediyesi tarafından kurulan, içerisinde 6 binden fazla kitabın bulunduğu kütüphane, kapsamlı bir çalışma sonucunda hizmete sunuldu.

Kütüphanenin açılışı Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç ve Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ali Odabaşı tarafından gerçekleştirildi.

Açılışa, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel’in yanı sıra protokol üyeleri  ve vatandaşlar da katıldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Becel ve protokol üyeleri kütüphaneyi gezdi.

“KÜLTÜR BAKANLIĞININ KÜTÜPHANELERİNDEN BİRİ GİBİ”

Kütüphane Haftası dolayısıyla açılışı bu hafta gerçekleştirilen halk kütüphanesi hakkında bilgi veren Başkan Savran, kütüphaneyi Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Kütüphaneler Genel Müdürlüğü ile irtibat halinde oluşturduklarını belirterek, "Bildiğiniz normal Kültür Bakanlığının kütüphanelerinden biri gibi ancak Nevşehir Belediyesi olarak oluşturduğumuz bir kütüphane. Şuan içinde 6 binin üzerinde kitap var, 6 bin 500 kitap daha gelecek kitap sayımızı arttıracağız. İçerde bilgisayar ve internet erişimi var. Burayı kullanacak olan vatandaşlarımızın, gençlerimizin her türlü bilgiye ulaşma yollarını tesis etmiş durumdayız.” dedi.

“KÜTÜPHANELERİN SAYISINI ARTTIRMAK İSTİYORUZ”

Bu şekildeki kütüphanelerin sayısını arttırmak istediklerini aktaran Başkan Savran, uygun binalar oluşturdukça, Kültür Bakanlığımız ve Kütüphaneler Müdürlüğümüzle irtibat halinde kalarak tüm şehrin geneline yaymak istiyoruz.”  ifadelerinde bulundu.

“KÜTÜPHANENİN FİKİR BABASI BİR NEVİ BAKANIMIZ MURAT KURUM”

Nevşehir Paşa Konağı binasını kütüphane yapma fikrinin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a ait olduğunu söyleyen Savran, “Buradan selam etmek isterim. Bu binayı gördükten sonra böyle bir fikir vermişti bize. İnşallah şehrimizi bir ziyaretinde kütüphanemizi Bakanımız Murat Kurum’a gezdirmeyi istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

Ayrıca Savran, Nevşehir Belediyesinin kütüphane anlamında okumayı özendirici faaliyetler anlamında çalışmalarına devam edeceğini de ekledi.

IMG_8469IMG_8450

Editör: Ravza Nur Baydemir