Salomon Cappadocia Ultra-Trail’in 10.yılında da adımlar iyilik için atıldı.

Her yıl binlerce koşucuyu Kapadokya’nın büyülü atmosferinde buluşturan ve spor kültürünün yaygınlaşması adına değer yaratan Salomon Cappadocia Ultra-Trail, Adım Adım ile birlikte iyilik peşinde koşmaya devam etti.

Kapadokya’da 14-15 Ekim’de 71 ülkeden 2 bin 434 koşucunun katıldığı Salomon Cappadocia Ultra-Trail, 10. yılında da toplumsal değer yaratan projeler için kaynak üretmeye devam ederek, etki alanını genişletmeye devam ediyor.

580 BİN 402 TL TUTARINDA BAĞIŞ TOPLANDI

Argeus Travel & Events tarafından Salomon isim sponsorluğunda gerçekleştirilen Salomon Cappadocia Ultra-Trail, 2023’te 52 gönüllü koşucu ve 1245 bağışçının katkıları ile 580 bin 402 TL tutarında bağış toplandı. Toplanan bağışlarla 196 canlıya etki edildi.

2023 yılında sivil toplum kuruluşlarının projeleri için sportif faaliyetler aracılığıyla kaynak geliştirilmesine aracılık eden Adım Adım iş birliği ile Salomon Cappadocia Ultra-Trail yardımseverlik koşusuna çeşitli projeleriyle birbirinden değerli 5 STK katılım sağladı.

Salomon Cappadocia Ultra-Trail 2023’te adımlar, İlgi Otizm Derneği, Koruncuk Vakfı, UNICEF, Tohumluk Sosyal Yardımlaşma Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı ve Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı için atıldı.

GEÇ KAYIT GELİRLERİ, TÜRKİYE ATLETİZM VAKFINA AKTARILDI

Masalsı atmosferinde İlham veren etkisi ile her yıl yeni koşuculara ev sahipliği yapan Salomon Cappadocia Ultra-Trail, bu yıl ilk kez 16-18 yaş grubuna yer vererek patika koşuları deneyimini genç koşuculara yaymayı hedefledi.

Dünyanın en iyi koşucularını ağırlayan Salomon Cappadocia Ultra-Trail, 2023 yılında da geç kayıt gelirlerini Türkiye Atletizm Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı’nın “Genç Atletlere Destek” projesine aktardı.

Amatör Kümede yarı final eşleşmeleri belli oldu Amatör Kümede yarı final eşleşmeleri belli oldu

Organizasyonun son gününde yüzlerce minik koşucunun katılımı ile düzenlenen Salcano Kapadokya Çocuk Koşusu’nda 30 çocuğa bisiklet hediye edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ