İşte Sarıaslan’nın konuşması:

Sarıaslan, kürsüde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Milletvekili seçildiğimden bugüne Kozaklı ilçemizin hastane sorunu olduğunu, bu sorunun acilen çözülmesi gerektiğini, yapılacak hastanenin fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi şeklinde yapılması durumunda ülke ekonomisine ve turizmine ciddi katkı sağlayacağını söyledim. Belediye başkanlığı seçimi öncesi AK Parti milletvekilleri ve belediye başkanı adayları bunu doğru bulmuş oluyorlar ki hastanenin yapılacağı yönünde vatandaşa vaatte bulundular. Bu vaatler sonucu seçilen şimdiki AK Parti Kozaklı Belediye Başkanı ağustos ayı içerisinde hastane temeli atılmaz ise istifa edeceğini söyledi.

Şimdi, bu belediye başkanı genç arkadaşımız herhâlde AK Partili 2 milletvekilimize güvenerek söz verdi; bırakın temelini atmayı, ortada proje dahi yok. İkisini de verdiği sözü yerine getirmeye davet ediyorum.

Sanayiye doğalgaz gelecek mi?

Yine bu kürsüden, Nevşehir merkezde bulunan sanayi bölgelerinin hiçbirisinde doğal gaz olmadığını söylediğimde AK Partili milletvekili bu kürsüden belediye başkanlığı seçiminden önce doğal gazın sanayiye geleceğini müjdeledi ama doğal gaz hâlâ yok. Sayın milletvekili, yapacağınız işler için ya söz vermeyin ya da söz veriyorsanız yerine getirin. Nevşehir halkı vermiş olduğunuz bu sözün yerine getirilmesini bekliyor. Nevşehir'de sanayicilerle yaptığımız görüşmelerde kendilerinin ara elemana ihtiyaçları olduğunu, bu işsizlik ortamında ara eleman bulamadıklarını, sanayideki üretimlerinde de düşüş olduğunu söylediler. Ara eleman bulmanın yolunun da bol bol imam hatipler açmak yerine kendilerine ara eleman yetiştirecek, bu benim sözüm değil, Nevşehirli sanayicilerin sözü, teknik okulların açılmasını istediler. Bu konuda Millî Eğitim Bakanıyla beraber çalışacaklarını söylediler. Onların sizden tek bekledikleri yeter ki eğitime ideolojik olarak yaklaşmayın, üretime dayalı, üretimin adaletli paylaşımına dayalı bir eğitim sistemini geliştirin.

Yine Nevşehirli sanayicilerimiz kalkınmada öncelikli il statüsü almak istiyorlar. Ayrıca bu kürsüden defalarca dile getirmeme rağmen çözüm bulunamayan Nevşehir Havalimanına Antalya ve İzmir'den direkt seferlerin konulması ve İstanbul seferlerinin artırılması için bizlerden acil çözüm beklemektedirler. Gerekiyorsa 3 milletvekili olarak Ulaştırma Bakanına beraber gideriz, Bakana sorunlarımızı, halkın isteklerini anlatırız. Ben bir muhalefet milletvekili olarak iktidar milletvekilleriyle Nevşehir'in sorunlarının çözümü konusunda beraber hareket edebilirim.

Nevşehir halkı hâlâ asbestli borulardan su içmektedirler. Bu sorunun da acilen çözülerek tüm Nevşehir'in içme suyu borularının değiştirilmesi gerekmektedir.

“Patates çiftçisi hacizli”

Şimdi, bizim Derinkuyu, Kaymaklı ve Nevşehir'in merkezi, patatesin en çok üretildiği yerlerden biri. Elektrik fiyatlarına yapılan zamlar çiftçinin belini bükmüş, her biri hacizli durumda. Çiftçilerimiz elektrik borçlarının bir yıl faizsiz olarak ertelenmesini ve yeni kendilerine olanak sağlanmasını istiyorlar. Bu konuda Hükûmetten destek istiyorlar, AK Parti Nevşehir Milletvekillerimizden destek istiyorlar.

Uzun dönemde ise çiftçilerin kullandıkları elektrik tüketim bedelinin dışında alınan diğer vergilerin kaldırılarak çiftçiyi üretime yönlendirecek yeni düzenlemenin yapılmasını bekliyorlar.

Özellikle Nevşehir milletvekilleri, çiftçilerimizin çoğu size oy veriyor ama kendilerine bu oylar elektrik ve mazot zammı olarak geri dönüyor. Buradan da hemşehrilerime selam ve saygılarımı gönderiyorum.

Devlet, vatandaşa sertifikalı tohum alımı için her yıl sonunda 425 TL destek vermekte. 2018 yılı destek ödemesi henüz yapılmadı. Çiftçilerimizin bankaya olan borcunu ödeyebilmeleri için acilen bu desteğin verilmesi gerekmektedir. Bu geç ödeme nedeniyle devlet, vatandaşa ödediği paraya faiz ödememekte ama vatandaştan, devlete olan borcundan dolayı faiz almakta.

Sarıaslan’dan Vali Aktaş’a çok sert eleştiri

Avanos da bizim turizm beldelerimizden bir tanesi. Avanos'taki tarihî köprünün ayakları ödenek verilmediği için çökmek üzere. Projesi yapılmış, planı yapılmış ama "Ödenek yok." deniyor. Şimdi, bu "Ödenek yok." diyen Vali geçenlerde Nevşehir'de bir açılışa katıldık Valiyle beraber orada konuşma yapıyor. Vali bu, devletin valisi, Hükûmetin valisi değil. Sayın AK Partili milletvekilleri siz içinize sindirebilir misiniz? Devletin Valisi 'Türkiye'de ekonomi kötüye gidiyor.' diyorlar bazı şarlatanlar. Ekonominin çok iyi gittiğini görüyorsunuz." diyor.

Orada bir protokol ortamında, bir işyerinin açılışında orada Valiye cevap veremezdim, benim muhatabım da değil. Ama kendisine buradan sesleneyim: Sayın Vali, sen, devletin valisisin, şarlatanın tanımına bir bak, bir taraftan diyeceksin ki Avonos'taki köprünün ayağını yapacak projenin bedeli yok. Ben diyorum ki: Kozaklı ile benim beldem Kanlıca arasındaki yol berbat yapın. Ödenek yok... Sonra orada birtakım insanlara yalakalık yapmak için şarlatan lafını kullanıyorsun. Sana aynen iade ediyorum. Meclisin kürsüsünden iade ediyorum.

Şimdi, Avanos'ta 23 tane konak var. Bu konaklar Turizm Bakanlığına devredildi. Eğer yapılsa, bitirilse, konakların her birinin odası 150 avro. Turizm Bakanlığı ne kendisi yapıyor ne de bunu belediyeye devrediyor. Turizm Bakanlığı ya bunu yapsın ya da belediyeye devretsin, bunu bekliyoruz.

Hacıbektaş’a yardım tartışması

Hacıbektaş sorunlarını bu kürsüden dile getirdiğimde AK Partili 2 sayın milletvekili çıktı, bir tanesi kürsüdedir, arkadaşımdır, saydığımdır, sevdiğimdir, o ayrı bir iş, kendisi dedi ki: "Hacı Bektaş Veli felsefesini biz de severiz, biz yapacağız, ben de oradan evliyim." Bir tane çivi çakılmadı. Öbür milletvekili arkadaşımız çıktı, kendisi birtakım Lafonten'den masallar anlatır gibi gittim, geldim, gittim geldim... Bir tane çivi çakılmadı.

Geçenlerde biz Turizm Bakanına ziyarete gittik Hacı Bektaş Belediye Başkanımızla beraber. Kendisini davet ettik, davetiye verdik, elli beş yıldır yapılan yardımın biraz daha artırılarak ödenmesini istedik, kendisi yapacağını söyledi.

Değerli milletvekilleri, iki gün sonra bir yazı geldi. Şimdi zaman darlığı nedeniyle hepsini okumayacağım, diyor ki: "Söz konusu etkinliğin desteklenmesi uygun görülmemiştir." Elli beş yıldır Hacı Bektaş'a yapılan yardımı, elli beş yıl sonra kesiyorsunuz. Ben bir soru önergesi verdim Sayın Bakana, dedim ki: Sayın Bakanım, siz bu yardımları hangi gerekçelerle, nedenlerle kesiyorsunuz? Dedim ki: Siyasi midir, ideolojik midir, mezhepsel midir? Hâlâ bunun cevabını alamadım ama size bu kürsüden bir şey söyleyeyim: Eğer ekonomik baskılarla bu halkı dize getireceğinizi zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Halkımız diyor ki: "Rızkımı veren Hüda'dır, Cumhurbaşkanı da olsan Bakan da olsan Başbakan da olsan sana minnet eylemem."