Savunma sanayi şirketleri tarafından yaygın olarak kullanılan rulman; sürtünmeyi azaltmak, şaftı eksenel olarak sabitlemek, yükü taşımak, şaftı desteklemek ve doğrusallığı sağlamak gibi kullanım amaçlarına sahiptir. Bu amaçları gerçekleştirebilmek için yuvarlama elemanı, yağlayıcı ve yüzey kalitesi etkili olmaktadır. İşleyiş olarak baktığınızda yuvarlanan yüzeyde rulman yardımıyla 2 yüzey birbirine temas etmektedir.

 

Bu durum savunma sanayinde yapılan üretimlerde büyük kolaylık sağlamaktadır. Avantaj sağlaması nedeniyle savunma sanayi firmaları kendi üretimlerine özel rulman çeşidi tercih etmekte ve üretimin daha verimli olmasına katkıda bulunmaktadır. Piyasada kaliteli ve işlevsel rulman üreten çok sayıda rulman firması bulunmakta olup bunlar arasından genellikle Timken ya da RBC gibi her zaman en iyi markalar tercih edilmektedir.

 

Timken Rulman ve Üretimleri

Dünya çapındaki firmalardan biri olan Timken Rulman 1915 yılından bu yana hizmet vermektedir. İlk olarak konik makaralı rulman imal ederek sektöre giriş yapan firma, ABD’li büyük bir şirket olarak bilinir. İlerleyen yıllarda başka bir firmayla birleşerek üretim ağını genişleten marka konik makaralıya ilave olarak bilyalı, iğne makaralı, silindirik makaralı ve oynak makaralı rulman üretimlerine de başlamıştır. Üretilen bu rulmanlar savunma sanayi açısından büyük öneme sahip olup kendi içerisinde iç bilezik, kafes, dış bilezik ve makara olmak üzere 4 ana parçaya ayrılır. Her bir parça için kalitesi yüksek olan çelik kullanılır. Rulman üretiminde çelik kullanımı performansın daha yüksek olmasını sağlar. Bu nedenle Timken Türkiye genelinde en çok tercih edilen ve dağıtımı yapılan markalardan biridir. Markaya ait ürünleri alabilmek içinse distribütör firma Akar Rulman’la irtibat kurmanız gerekir.

 

RBC Rulman Firması

En çok tercih edilen rulman markalarından biri olan RBC rulman özellikle savunma sanayi, havacılık, global endüstriyel alanlarında kullanılır. 1919 yılından bu yana faaliyet gösteren firma yüksek kalitede rulman teknolojisini kullanır. Firmaya ait ürün gruplarını incelediğinizde bunlar arasında ince kesit (cidarlı) rulmanlar, masuralı rulmanlar, özel üretim rulmanlar, havacılık rulmanları, inşaat ve konstrüksiyon rulmanları, iş makineleri ve kara araçları, küresel ve mafsal rulmanlar, raylı sistem rulmanları görebilirsiniz. Bu ürünlere RBC Rulman Türkiye distribütörü olan Akar rulman ile ulaşabilirsiniz. En kaliteli rulman markalarının distribütörlüğünü yapan Akar Rulman sayısız ürün grubuna sahip olmasıyla ihtiyacınızı karşılamanızı sağlar. Satın aldığınız her bir ürünün firma garantisi altında olması ve müşteri memnuniyetine öncelik verilmesi alışverişlerinizi daha avantajlı hale getirecektir.