Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkının verilişinin yıldönümünü kutlayan Nevşehir SMMMO Başkanı Sayın, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.” sözünü hatırlattı.

Sayın mesajında şöyle devam etti: “Dünyanın birçok ülkesinde kutlanan bu anlamlı gün Türkiye’de Mustafa Kemal Atatürk tarafından 5 Aralık 1934 tarihinde “Kadınlara seçme ve seçilme hakkı” tanınmasıyla daha da anlamlı bir gün haline gelmiştir.

Nevşehir’de bugün vefat edenler (15 Mayıs 2024) Nevşehir’de bugün vefat edenler (15 Mayıs 2024)

İtalya’da 1945, Fransa’da 1944, Belçika’da 1960, İsviçre’de 1971 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesiyle Türkiye ve Türk kadınları diğer medeniyetlere de öncü olmuştur. 1934 yılından günümüze kadar kadınlarımız, eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye, sanattan spora kadar hayatın her alanında başarıyla görev almışlar ve almaya da devam etmektedirler.

Nevşehir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası olarak tüm kadınlarımızın 5 Aralık Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkının verilişinin yıldönümünü kutlarız.”

Kaynak: HABER MERKEZİ