Sıfır Atık konusunda örnek çalışmalar ve uygulamalar yürüten Nevşehir Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde; okul yönetimi, öğretmenler, destek personeli ve öğrencilerin gönüllü katılımları ile yürütülen sıfır atık çalışmaları ilk somut sonuçlarını verdi.

Sıfır Atık uygulamasının ilk 50 gününde 1 Ton (1.000 kg) atık ekonomiye geri kazandırıldı. 

Atıkların geri dönüşüm ve geri kazanım süreci içinde değerlendirilmeden bertarafı hem maddesel hem de enerji olarak ciddi kaynak kayıpları yaşanmasına neden olmaktadır. Dünya üzerindeki nüfus ve yaşam standartları artarken tüketimde de kaçınılmaz şekilde bir artış yaşanmakta ve bu durum doğal kaynaklarımız üzerindeki baskıyı artırarak dünyanın dengesini bozmakta, sınırlı kaynaklarımız artan ihtiyaçlara yetişememektedir. Bu durum göz önüne alındığında, doğal kaynakların verimli kullanılmasının önemi daha da ortaya çıkmaktadır. Bu nedenledir ki son yıllarda tüm dünyada sıfır atık uygulama çalışmaları hem bireysel hem kurumsal anlamda yaygınlaşmaktadır.

Bu kapsamda Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, kurumsal anlamda üzerine düşen sorumluluğunu en iyi şekilde gerçekleştirerek, hem ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam ediyor, hem de ekosistemin korunmasına yardımcı olmaya çalışıyor.