Nevşehir’de öğrencilerin okuma alışkanlıklarını geliştirmek, okuduğunu anlama becerilerini artırmak ve akademik başarılarını desteklemek amacıyla Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde hayata geçirilen “Nevşehir Okuyor” projesi kapsamında düzenlenen çevrim içi “Kitap Okuma Yarışması” sonuçlandı.

Yarışmada gösterdiği üstün performansla dikkat çeken Simya Koleji öğrencisi Zeki Çakabey Erdoğan, Nevşehir il üçüncüsü olarak önemli bir başarıya imza attı. 7. sınıf öğrencisi olan Erdoğan’ın elde ettiği bu derece, ailesi ve öğretmenleri tarafından büyük bir gururla karşılandı.

Dereceye giren öğrenciler için Nevşehir Valiliği Toplantı Salonu’nda özel bir ödül töreni düzenlendi. Törene eğitim yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katılım sağladı. Başarılı öğrenci Zeki Çakabey Erdoğan, ödülünü Yusuf Yazıcı ve Yücel Irmak’ın elinden aldı. Törende öğrencilerin başarısı takdir edilirken, okuma alışkanlığının eğitimdeki önemi bir kez daha vurgulandı.

“Savunmadan Sanata” yarışması sonuçlandı: İşte kazananlar
“Savunmadan Sanata” yarışması sonuçlandı: İşte kazananlar
İçeriği Görüntüle

Simya Koleji tarafından yapılan açıklamada ise öğrencinin elde ettiği başarının tesadüf olmadığına dikkat çekildi.

Açıklamada, “Zeki Çakabey Erdoğan’ı, onu destekleyen ailesini ve üzerinde emeği olan öğretmenlerini tebrik ediyor; başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

“Nevşehir Okuyor” projesi, öğrencilerin kitap okuma alışkanlığını artırmanın yanı sıra anlama, yorumlama ve analiz etme becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Eğitimde kaliteyi yükseltmeye yönelik bu tür projelerin, öğrencilerin akademik başarılarına doğrudan katkı sağladığı ifade ediliyor. Nevşehir genelinde yoğun katılımla gerçekleştirilen yarışma, öğrenciler arasında rekabeti artırırken aynı zamanda öğrenmeyi teşvik eden önemli bir platform oluşturuyor.

Whatsapp Image 2026 03 28 At 13.17.09Fdfdf-1

Muhabir: RAVZA NUR BAYDEMİR