Sri Lanka ile Türkiye arasındaki 75. diplomatik ilişkiler yıl dönümü, özel bir anıya vesile oldu. Her iki ülkede düzenlenen resepsiyon, Sri Lanka Büyükelçisi Hasanthi Dissanayake'nin ve Sri Lanka Fahri Konsolosu, Uluer Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Sami Uluer'in katılımıyla gerçekleşti.

Bu önemli olayı vurgulamak için özel hatıra pulları basıldı ve Büyükelçilik Rezidansı'nda düzenlenen tanıtım töreninde Kapadokya ile Sigiriya'yı birleştiren balonlar tasarımı Sri Lankalı ünlü ressam Vasantha Perera tarafından süslendi.

Sri Lanka Fahri Konsolosu, Uluer Group Yönetim Kurulu Başkanı Uluer, yaptığı açıklamada, “Sri Lanka ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 75. yıldönümü anısına, her iki ülkede karşılıklı olarak özel hatıra pulları basıldı. Büyükelçilik rezidansında düzenlenen resepsiyonda Sri Lanka Büyükelçisi sayın Hasanthi Dissanayake ile birlikte pulların tanıtımını yaptık.” dedi.

Uluer, “Bu özel anıyı vurgulamak amacıyla, Kapadokya ile Sigiriya’yı birleştiren balonlarımız, tasarımını Sri Lankalı ünlü ressam Vasantha Perera’nın yaptığı pulları süsledi. Ayrıca, yurt dışına açılan ilk balonculuk işletmesi Sri Lanka Balloon olarak, kültürel yakınlaşmaya vesile olmanın gururunu yaşıyoruz. Kapadokya ve Sigiriya, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan iki özel bölge. Balon uçuş sahamızda yer alan Sigiriya Aslan Kayası her yıl 1 milyonun üzerinde turist tarafından ziyaret ediliyor. Son zamanlarda, bu iki turistik merkez özelinde Türkiye ile Sri Lanka arasındaki turist trafiği de belirgin şekilde arttı. Umarım bu artış, daha uzun vadeli dostluk, ticaret, diplomasi ve kültürel ilişkilerin gelişmesine katkı sağlar.” diye konuştu.

Rehberler turizm sezonuna hazırlanıyor Rehberler turizm sezonuna hazırlanıyor

Editör: İsmail Irmak