TES Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç bir mesaj yayınlayarak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.
19 Mayıs 1919’un esareti reddeden Türk Milletinin yeniden dirilişinin, bağımsızlık meşalesinin Samsun’da yakıldığı kutlu bir tarih olduğunu belirten Urgenç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı İstiklal Mücadelesi; milletimizin azmi, inancı ve vatan sevgisiyle zafere ulaşmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun temelleri atılmıştır. 19 Mayıs; yalnızca bir tarih değil, Türk milletinin bağımsız yaşama iradesinin bütün dünyaya ilanıdır. Kuvayı Milliye ruhuyla başlayan bu mücadele; bayrağına, vatanına, devletine ve Cumhuriyetine sahip çıkan asil milletimizin destanıdır.” ifadelerine yer verdi.
Anayasanın 42. maddesinde güvence altına alınan eğitim dilinin Türkçe olması, milli birlik ve ortak geleceğin en güçlü teminatı olduğunu belirten Urgenç mesajında şu ifadelere yer verdi; “Yine Anayasanın 66. maddesinde ifade edilen Türk vatandaşlığı anlayışı; bu milletin ortak adı, ortak şerefi ve ortak kaderidir. Milli kimliğimizdir. Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür. Bugün bizlere düşen görev; 19 Mayıs ruhunu yaşatmak, gençlerimize milli mücadele bilincini aktarmak ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatma kararlılığını diri tutmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyor; milletimizin ve kıymetli gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”
Next



