Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ tarafından orta gelir grubuna yönelik hayata geçirilen açık satış kampanyası kapsamında Türkiye genelinde 64 ilde yaklaşık 20 bin konutun satışa çıkarılacağını duyurdu.

Kampanya kapsamında Nevşehir’de de 317 konut satışa açılacak.

Nevşehir'de elektrik kesintisi! İşte etkilenecek bölgeler
Nevşehir'de elektrik kesintisi! İşte etkilenecek bölgeler
İçeriği Görüntüle

Orta gelir grubuna yönelik hazırlanan proje ile konut sahibi olmayı kolaylaştırmak amaçlanırken, satışa sunulan konutlarda fiyatların 2 milyon 100 bin liradan başladığı belirtildi.

Aylık taksitlerin ise yaklaşık 18 bin liradan başladığı kampanyada, vatandaşlara farklı ödeme kolaylıkları da sağlanıyor.

Buna göre peşin ödemelerde yüzde 25 indirim, yüzde 50 peşin ödemelerde ise yüzde 8 indirim uygulanacak. Ayrıca alıcılar için 72 aya kadar vade imkânı sunulacak.

NEVŞEHİR’DE 317 KONUT

Nevşehir genelinde satışa sunulan 317 konutun ilçe dağılımı da netleşti.

Buna göre en fazla konut Kozaklı ilçesinde yer alırken, burada 147 konut satışa çıkarılacak.

Ürgüp’te 103 konut, Derinkuyu ilçesinde 15 konut, Nevşehir Merkez’de 10 konut ve Sulusaray beldesinde 42 konut vatandaşların satışa sunulacak.

Yetkililer, proje ile hem konut ihtiyacının karşılanmasının hem de şehirlerde yaşam kalitesinin artırılmasının hedeflendiğini ifade ederken, başvuru sürecinin 15 Haziran’da başlayacağı ve 17 Temmuz’a kadar devam edeceği bildirildi.

Detaylı bilgi ve şartlar için: DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Muhabir: MEHMET GÜNAY