Yangın haberine giden gazeteciye polisten tekme ve yumruklu saldırı.

Sivas'ta 4 katlı bir binanın çatısında çıkan yangını görüntülemeye giden DHA Muhabiri Hüsnü Ümit Avcı, görüntü almaya çalıştığı sırada polis memuru Ü.G.'nin yumruk ve tekmeli saldırısına uğradı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Sekreteri ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici, asıl görevi güvenliği sağlamak olan polis saldırısına uğrayan DHA muhabirleri Hüsnü Ümit Avcı ve Arife Defne Arslan’a geçmiş olsun dileklerini ileterek gerçekleşen saldırıyı şiddetle kınadığını söyledi.

 TGF Genel Sekreteri ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ekici yaptığı açıklamada;

“Sivas merkezinde Bahtiyar Bostan Mahallesinde bulunan 4 katlı bir binanın çatısında yangın çıktığı ihbarı üzerine, olayı görüntülemek için bölgeye giden DHA Sivas Muhabiri Hüsnü Ümit Avcı, kendisinin gazeteci olduğunu defalarca belirtmesine rağmen, görüntü almasını engellemeye çalışan polis memuru Ü.G.'nin yumruk ve tekmeli saldırısına uğraması bizleri yani meslektaşlarımızı derinden üzmüştür. Gazetecilerin halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için çalışan gazetecileri engellemeye dönük yeni bir polis şiddeti uygulanmıştır. Bu yetmemiş gibi Polis memuru, üslubu bozuk bir şekilde muhabirlerin elindeki kamera ve fotoğraf makinesini alarak kırmaya teşebbüs etmiştir. Ekmeğini evinin çoluk çocuğunun rızkını gazetecilik yaparak çıkartan meslektaşlarımızın düşmüş olduğu bu durum asla kabul edilemez. İşi sadece gazetecilik olan arkadaşlarımızın; zaman zaman yazılarından, haberlerinden ve habere ulaşma esnasında uğradıkları saldırılar ne yazık ki toplum tarafından olağan olarak görülmeye başlamıştır. “Bu tehlikeli bir olgudur” Bir devlet memuru olan Polisin bir kamu görevi yapan gazeteciye yapmış olduğu bu saldırı asla ve asla tasvip edilemez. Polisin görevi gazetecinin yaptığı görevi engellemek değil olay yerinin güvenliğini sağlamaktır. Bu saldırıyı sadece DHA muhabiri Hüsnü kardeşimize değil tüm gazeteci meslektaşlarımıza yapılmış bir saldırı olarak niteliyoruz. Gazetecileri hedef göstererek, şiddet uygulayarak halkın gerçekleri öğrenmesine engel olma çabaları bir sonuç  vermeyecektir. Artık herkes gibi mesleğini mesai mefhumu gözetmeksizin halkımızın haber alma özgürlüğünü yerine getiren gazetecilere yapılan saldırıların durdurulması için İçişleri Bakanlığımızı göreve davet ediyorum. Şu asla unutulmamalıdır ki gazeteci kamu için çalışan biridir. Tüm hukuki hakları devlet tarafından korunmalıdır” dedi.