Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçim çalışmaları kapsamında Nevşehir’e geldi.

Özdağ, Nevşehir’de Zafer Partisi İl Başkanlığı yönetimi ve partililer tarafından karşılanırken özellikle gençlerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Gençler, Ümit Özdağ’ı “Bozkurt Ümit” sloganları ile karşıladı.

Partisinin Milli İrade Caddesi üzerindeki standında konuşan Genel Başkan Özdağ, mevcut iktidarı ve muhalefeti eleştirerek, “Sarı muhalefet, saray rejimi karşısında etkisiz muhalefeti bilinçli olarak yapıp, bu saray rejimin ayakta tutan muhalefet demektir. Saray rejiminin bu politikalarına cevap vermeyen, Türk halkının taleplerini siyasete taşımayan muhalefettir ve bu seçimlerde Türkiye işte bu iki unsura gereken dersi verecektir.” dedi.

“YAPTIKLARIMIZI HİÇBİR PARTİNİN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINDA GÖREMEZSİNİZ”

Zafer Partisi olarak Türk milletine diğer partilerin akıllarına gelmeyen belediyecilik çözümleri sunacaklarını söyleyen Özdağ, seçim vaatlerini şu şekilde sıraladı: “Zafer Partisi’ne eğer bu seçimlerde oy verirseniz belediyemizin kaynaklarından sığınmacı ve kaçaklara bir kuruş dahi aktarmayacağız. Eğer Zafer Partisi’ne oyunuzu verirseniz sığınmacı ve kaçakların dükkan açmalarına izin vermeyeceğiz ve Türk esnafını bu sığınmacı yayılması karşısında koruyacağız. Ruhsatsız açılan bütün kaçak ve sığınmacı dükkanlarını belediye derhal kapatacak. Bir evde 5-6 ailenin oturmasına izin vermeyeceğiz. Belediye tesislerini öncelikle Nevşehirlilerin, Kırşehirlilerin, Boluluların, Artvinlilerin yani bu ülkenin vatandaşlarının kullanacağı şekilde kullanım kuralları getireceğiz. Zafer Partisi’ne oy verirseniz, sokaklarda güvenli yürüyeceğiniz gibi uyuşturucu ve uyuşturucu çetelerine karşı açılmış bir mücadeleyi de göreceksiniz belediyeler eli ile. Şehrin her tarafından yeni spor tesisleri, yeni spor alanları, belediye üzerinden örgütlenen spor kulüplerini göreceksiniz. Gençlerimiz mahalle arasında futbol, basketbol, voleybol oynamak durumunda kalmayacaklar. Aynı zamanda atanamayan öğretmen kardeşlerimizi de belediyelerin bu açmış olduğu spor tesislerinde istihdam edeceğiz. Böylece Türk gençliğine yönelik bir saldırı olan uyuşturucuya karşı da Zafer Partisi belediyeler eli ile mücadele başlatacak. Her belediye yol yapar, her belediye asfalt çalışması yapar ama bizim yaptıklarımızı hiçbir partinin belediyecilik anlayışı içerisinde göremezsiniz.”

ZAFER PARTİSİ İTTİFAKA KATILACAK MI?

Hacıbektaş’ın bağımsız Başkanı Kaim CHP’ye katılacak Hacıbektaş’ın bağımsız Başkanı Kaim CHP’ye katılacak

Zafer Partisi olarak, yerel seçimlere tek başına girmek üzere bütün çalışmaları yaptıklarını aktaran Ümit Özdağ, “Ancak İYİ Parti’nin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile yollarını ayırması sonrasında kamuoyunun da bildiği gibi ben Sayın Meral Akşener’e İYİ Parti ile seçim iş birliği çağrısında bulundum. Çünkü böyle bir seçim iş birliği ortaya yüzde 20’yi aşan bir oy potansiyeli çıkarıyor. Eğer İYİ Parti tek başına seçimlere gitme kararı alırsa Cumhur İttifakı’nın en güçlü dönemini yaşadığı bir dönemde böyle bir tek başına giriş isteseler de istemeseler de Cumhur İttifakı’na bir dolaylı destek anlamına gelecektir. Bundan dolayı bu desteğin oluşmaması, her iki tarafa da oy vermek istemeyen seçmenin rahatlıkla oy verebileceği bir üçüncü seçeneğin ortaya çıkması anlamında bizim İYİ Parti’ye yapmış olduğumuz bu reel-politik ve iyi niyetli çağrıya şuana kadar bir cevap alamadık. Umarı partinin yetkili kurullarında görüşmeler yaptıktan sonra bize olumlu bir cevapla dönerler ve görüşmelere devam ederiz.” diye konuştu.

Kaynak: RAVZA NUR BAYDEMİR