Nevşehir'de elektrikler kesilecek (6 Mayıs) Nevşehir'de elektrikler kesilecek (6 Mayıs)

NEVÜ Damat İbrahim Paşa Yerleşkesinde, olası afet durumlarına hazırlık amacıyla etkileyici bir deprem, patlama, tahliye ve kurtulma tatbikatı yapıldı.

NEVÜ Sivil Savunma Birimi, İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü, Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekiplerinin ortak çalışmasıyla düzenlenen tatbikat, Hoca Ahmed Yesevi Kütüphanesi'nde senaryo gereği patlama ve alarmla başladı.

NEVÜ akademik ve idari personelin katıldığı tatbikatta senaryo gereği, deprem sonrası oluşan kırıklar ve hasar altında kalan yaralılar, AFAD, itfaiye ve UMKE ekiplerinin koordineli müdahalesiyle kurtarılarak sağlık birimlerine aktarıldı.

Üniversite yerleşkesinde güvenlik kültürünün öğrenilmesi amacıyla düzenlenen tatbikatta, yangın söndürme işlemlerinin doğru kullanımına yönelik eğitimler de verilirken, öğrencilerin teorik olarak bilgi uygulama fırsatı bulması yangın söndürme tatbikatına aktif olarak dahil edildi.

Whatsapp Image 2025 05 07 At 09.08.43 (1)Whatsapp Image 2025 05 07 At 09.08.43 (4)Whatsapp Image 2025 05 07 At 09.08.43 (3)Whatsapp Image 2025 05 07 At 09.08.43 (2)

Kaynak: HABER MERKEZİ